Így emlékezett meg II. Erzsébetről Novák Katalin 

2022. szeptember 08. 21:02

„A nőtől, az édesanyától, a királynőtől, az európai államfőtől búcsúzunk” – írta közösségi oldalán a köztársasági elnök. 

2022. szeptember 08. 21:02
null

Novák Katalin az Egyesült Királyság uralkodójának halálhírére reagálva csütörtök este a Facebook-oldalán azt írta: mély megrendüléssel értesült II. Erzsébet királynő haláláról, egyúttal őszinte részvétét fejezte ki a királyi család tagjainak.   

„Szomorú szívvel és tisztelettel búcsúzunk a XX. századi brit és európai történelem egyik legmeghatározóbb alakjától. Mi magyarok sokat tanultunk II. Erzsébettől a nemzetért és a családért való kiállásban” – tette hozzá az államfő, jelezve: II. Erzsébet „emlékét szívünkben megőrizzük!”.    

A köztársasági elnök a Twitter-oldalán angol nyelvű bejegyzésében a többi között azt írta: II. Erzsébet „élete áldás volt, emléke kincs”, hozzáfűzve, rendíthetetlen szolgálata és méltóságteljes jelenléte mindenki tiszteletét kivívta szerte a világon. 

II. Erzsébetet életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó. Bővebben...

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2022. szeptember 09. 21:57
Én? Gyűlölködöm?????? Jobban olvassa és értelmezze a szöveget. Egy szót sem szóltam Novák Katalinhoz, másnak ment a beírásom.
Kivűlálló
2022. szeptember 09. 04:54
Most, tényleg van akit érdekel az, hogy meghalt ez a vén ingyenélő, szipirtyó...?
Ferer
2022. szeptember 08. 23:05
Jajjjj. Inkább olcsó gázt adjál Novák Katalin
Petkó Zsigmond
2022. szeptember 08. 21:18
Helyes. Így kell. Jöhetnek a sipákoló hülye libsik és komcsik, hogy miért írta, meg miért nem azt írta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!