„May the Fourth be with you!” – ma van a Star Wars-nap

2022. május 04. 10:46

Az Erő legyen veled!

2022. május 04. 10:46
null

Május 4-e különleges nap a Star Wars-rajongók számára. Bár maga a dátum nem szerepel a filmekben, mégis fontossá vált, mivel a május 4-e angolul kiejtve összecseng a Jedik üdvözlésével, ami magyarul „Az erő legyen veled”.

A szójáték a Csillagok háborúja IV: Egy új remény 1977-es bemutatója után két évvel lett ismert. 1979. május 4-én, Margaret Thatcher, az Egyesült Királyság első női miniszterelnökének megválasztása után pártja a következő hirdetéssel köszöntötte a London Evening News-ban: „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.” (Május negyedike legyen veled, Maggie. Gratulálunk.)

Nyitókép: MTI/EPA/Rolf Vennenbernd

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. május 04. 15:08
Rohadt kommunisták .
néhai Ch.Pilot
2022. május 04. 13:58
Talán idén az ukrán-orosz konfliktus tematizálja majd ezt az eseményt is. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy kit tekintenek a Birodalom és kit a lázadók megszemélyesítőinek? :-D Nyilván szeretnék Oroszországot láttatni a gonosz Birodalom szerepében, csakhogy az a helyzet, hogy pillanatnyilag a jelenlegi Világbirodalom támogatja Ukrajnát a legfejlettebb fegyverekkel, Oroszországra inkább a magányos Han Solo szerepe illik... Hogy mik vannak! :-D
Dr. Greta Grünberg
2022. május 04. 13:16
Transzhumanista társadalmi ünnepek kellenek az avittas ideológiák bukott ünnepei helyett! A túl sok ember helyett meg több humanoid centrifugára és kiborgra van szükség, amik betartják és betartatják az isztambuli egyezményt. De legalább csubakkából van elég.
fogd a pénzt és kuss
2022. május 04. 11:43
és mit ünnepelnek, a buzik megjelenését a endoron?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!