Németországban megerősítik az óvóhelyeket és vésztartalékokat képeznek

2022. április 09. 10:50

Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy százmilliárd euróval növelik a védelmi kiadásokat.

2022. április 09. 10:50
null

Németországban az ukrajnai háború miatt a hatóságok elkezdték megerősíteni az óvóhelyeket és vésztartalékokat képeznek – jelentette a Welt am Sonntag a szövetségi belügyminisztert idézve.

Azután, hogy a német fegyveres erők évtizedeken át folyamatosan zsugorodtak, Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt a berlini kormány jelentős irányváltást határozott el, és ezzel összefüggésben

Olaf Scholz kancellár bejelentette, hogy százmilliárd euróval növelik a védelmi kiadásokat.   

A védelmi politika megváltoztatása keretében modernizálják az óvóhelyhálózatot, és a polgári védelemre is többet költenek –  közölte a lappal Nancy Faeser belügyminiszter.   

Most 599 (használható) óvóhely van az országban, és azt vizsgáljuk, hogy hányat lehet még használhatóvá tenni. Mindenesetre megállítottuk azt a korábbi tendenciát, hogy ezeket apránként felszámolták” – mondta a miniszter.

A meglévő bunkerek megtartása mellet tanulmányozzák, hogy a föld alatti parkolókat, metróállomásokat és bizonyos épület-pinceszinteket hogy lehet alkalmassá tenni óvóhelynek.

Ezenkívül a szövetségi kormány 88 millió eurót adott a tartományoknak új légoltalmi szirénák telepítésére,

mert országos lefedettségük még nagyon messze van; egészségügyi felszerelésekből, gyógyszerekből és védőruházatból pedig vésztartalékot képeznek – tette hozzá Faeser.

MTI/Kép:EPA/Filip Singer

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rrrrrr
2022. április 10. 20:56
oké, kövtelem az alábbiakat: -hely/tartalék 5%-a melegeké, LMBTQ -5% fogyatékosok -25% nők -25% nyugdíjasok -10% a jövőt jelentő migriké -5% az ukrán menekülteké -5% a felső 10ezeré -a maradék 20% é pedig a többieké, nincs tiltva az előbbiekből kimaradók tömegéből ide beépülő :-) hajrá németország! hajrá németek! végre megoldódik a német kérdés és 100 év múlva európának nem lesz többé veletek gondja az utódainknak.
Tisza009
2022. április 09. 16:18
88 milla szirénák telepítésére? Pár sziréna baszottul jól jött volna a tavalyi árvíznél is. De persze mit számít 70 halott, ha most lehet 7 millió is?
Pokob
2022. április 09. 14:48
Nem óvóhely kell oda, hogy bazd+ az anyád te kopasz ártány, hanem ne legyél hülye és zavard el a sodomai-gomorai vérhülye vén pedót a P-csába.
simonvitéz
2022. április 09. 14:40
Az magyarul szólva nukleáris háború közeledik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!