A brit külügyminiszter szerint az oroszok vegyi anyagokat használhattak Mariupolnál

2022. április 12. 09:33

Ezeket az értesüléseket egyelőre nem erősítették meg.

2022. április 12. 09:33
null

Liz Truss brit külügyminiszter szerint vizsgálatra van szükség azokkal a Mariupolból érkező hírekkel kapcsolatban, miszerint az oroszok vegyi anyagokat, vegyi fegyvereket használhattak az ukránokkal szemben – adta hírül a The Guardian kedden.

A cikk idézi, a Pentagon szóvivőjét, John Kirby-t is, aki közleményt adott ki a Mariupolban történt vegyifegyver-támadásról szóló, meg nem erősített jelentésekkel kapcsolatban.

Vegyi anyagokat keverhettek a könnygázba is

Egyes hírek szerint az orosz erők például vegyi anyagokat keverhettek Mariupolban bevetett könnygázba. Ukrán források szerint az oroszok mérgező anyagot szállító drónt vetettek be Mariupolban. Ivanna Klimpus ukrán parlamenti képviselő, az Ukrajna uniós integrációjával foglalkozó parlamenti bizottság elnöke szerint az ismeretlen anyag „valószínűleg” vegyi fegyver volt.

Ezeket az értesüléseket egyelőre nem erősítették meg több forrásból. Korábban Zelenszkij foszforbomba bevetésével vádolta az oroszokat – emlékeztet a portál.

Nyitóképen katona a szétbombázott Mariupolban. Fotó: ILYA PITALEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaznaju
2022. április 12. 18:29
Már el sem kéne olvasnom a teljes hírt, elkezdett ráállni a szemem a "lényeg" kiszúrására: "Valaki (nagy senki) szerint"... az Oroszok mindegymit "használhattak"..... "meg nem erősített"... "keverhettek"... ezért megkérdeztünk egy másik hazugot ... "Keverhettek például" valamibe... esélyes, hogy talán az Oroszok megszeghették... Kivzsgáljuk (fotelből, de tudjuk előre)... megszegte... Orosz... háborús bűnös... népirtás.... PUTYIN!!!!... ..csoda, hogy ennyien nem hisszük?
silenceCZ
2022. április 12. 16:37
Liz Truss:-DDD Sötétebb, mint Fegyőr...
borsika
2022. április 12. 14:12
Eddig ugyanis a könnygáz környezetbarát volt.
bszakonyi
2022. április 12. 13:19
Mikor meri már valamelyik ország a világon kimondani, hogy az EU és az USA egy nyiltan fasiszta országot támogat! Ma betiltották az orosz zenét betiltották az ellenzéket a sajtót már az orosz nyelvet is kritizálják. Kitiltva az orosz sportolók a paralimpikonok.. A származásuk miatt bántalmaznak orosz embereket. Mekkora pofával ordították, hogy soha tobbé fasizmust! Eltelt 70 év és ujra szól a Fahne hoch
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!