Ukrán és orosz család közösen viszi a keresztet a római keresztúton

2022. április 11. 21:47

Az utolsó stáción migránscsalád tagjai viszik a keresztet.

2022. április 11. 21:47
null

Egy ukrán és egy orosz család tagjai közösen viszik a keresztet az utolsó előtti stáción az idei keresztúton nagypéntek este a Colosseumnál – közölte a Vatikán hétfőn.

Ferenc pápa a családoknak szentelt egyházi évben úgy döntött, hogy különböző családok viszik a keresztet a római via Crucis tizennégy állomásán. A stációkon elhangzó meditációk szövegét is a családok tagjai írták. Az utolsó előtti stáción

egy ukrán és egy orosz család veszi kézbe a keresztet, amely a Colosseumtól az ókori amfiteátrummal szemben álló Palatinus-dombig halad.    

Az utolsó stáción migránscsalád tagjai viszik a keresztet. A családok között lesz fiatal házaspár, idős férj és feleség, akiknek nem lehetett gyermekük, ötgyermekes család, beteg gyermeket nevelő szülőpár, gyermeket örökbe fogadott család, valamint egy olyan család, amelynek gyermeke a papi hivatást választotta és egy anya és apa, aki gyermeke elvesztésének tragédiáját élte át.      

A keresztút a pandémia két éve után visszatér korábbi helyszínére a Colosseumhoz. Tavalyelőtt és tavaly a Szent Péter-téren hívők nélkül tartották meg.

(MTI) 

Nyitókép: Facebook

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. április 12. 21:43
Fő a diverzitás. Kéne egy olyan, hogy ukrán béranya szülte gyerekkel megy egy brazil nő a német férjével. Ezt hiányolom, nem a Megváltást.
Augustus1
2022. április 12. 14:40
Csak, hogy okosodjak. Mi is a baj azzal, hogy a talán évszázadok óta szokásos római nagypénteki keresztúton egy orosz és egy ukrán család közösen viszi a keresztet az egyik stációnál 2022 Nagypéntekén?
csjanos
2022. április 12. 12:26
....helyes...ennek a háborúnak is vége lesz egyszer...és addig is élni kell amíg nem jön a következő....
DonCiccio
2022. április 12. 05:43
Legyen világbéke meg legyen minden jó ! Hiába az ünnep magassága ha nincs hétköznapi tartalom ami fenn is tartsa. Ferenc pápa ehhez alkalmatlan. Meg mit keresnek ott a migránsok ?? Úgy látom, észlelték a különbséget a ,,rendezők" is a valódi háború által kisemmizett szegény szerencsétlen földönfutóvá vált családok és a migráns beözönlők között és gyorsan igyekeznek is összekutyulni őket ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!