Biztonságban van a Szlovákiába egyedül menekülő kisfiú

2022. március 21. 18:42

A 11 éves kisfiú egy táskával és a kezén egy telefonszámmal érkezett az ukrán-szlovák határhoz.

2022. március 21. 18:42
null

A Blikk két hete írt arról a 11 éves kisfiúról, aki egy hátizsákkal, zsebében az útlevelével, illetve egy, a kezére írt telefonszámmal a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjából menekült, majd egyedül jutott el a szlovák határig, ahol aztán sikerült őt a rokonaihoz eljuttatni.

Kiderült, a háború elől menekülő kisfiút Hasszan Piszeckának hívják, és nem először próbál a bombázások elől biztonságos helyre jutni. Hasszan végül megtalálta 20 éves bátyját, aki Pozsonyban él és dolgozik. Az ő telefonszáma volt a kezére írva – írták a cikkben.

Már a szír polgárháború elől is menekülnie kellett

A szír édesapától és ukrán édesanyától származó fiú családja nem először menekült a háború elől. A szír polgárháború alatt Ukrajnában kerestek menedéket, de az édesapja már nem tudott odáig eljutni, a háború áldozata lett. Később Ukrajnában telepedtek le, de az újabb háború miatt megint menekülnie kellett. Ezúttal egyedül, több mint ezer kilométert tett meg, hogy ismét a rokonaival legyen.

A gyerekek már biztonságban vannak

Az édesanyja küldte őt el egyedül, mert nem tudta a beteg, már nehezen mozgó nagymamát egyedül hagyni Ukrajnában Hasszán több mint egy napot töltött a vonaton, bátyja számát írták a kezére. Végül Pozsonyban találkozott a testvéreivel, így a család egyik része, a gyermekek most már biztonságban vannak – áll a szlovák rendőrség által megosztott Facebook-bejegyzésben.

 

Nyitókép: Szlovák rendőrség Facebook-oldala

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vastaps
2022. március 22. 08:27
Spanyolba' fog focizni , anyuka lessz az edzo.
Öreg Palóc
2022. március 21. 23:14
Nem akarom semmi módon bántani de egy háborús országból majd ezer kilométert utazva egy 9 éves kisfiú, aki sztem még ukránul sem beszél.... Aha... Láttam én már olyan képeket ahol a migránsok fuldokoltak a térdig érő tengerben, miközben a CNN éppen fényképezte őket... rendelésre. Na, legyen biztonságban, legyen belőle jó ember, de hagyjuk ezt.
zsuuuzsaaa
2022. március 21. 20:37
Oh kis drága :( Mit tehet a szír, az ukrán helyzetről egy gyerek? Milyen ügyes, hogy ilyen bátran el mert indulni egyedül is. És az anyuka is hős, aki nem hagyta magára a beteg nagymamát, de erős fiút nevelt, aki képes volt egyedül is végigcsinálni ezt az utat. Nehogy ezt a tettet fikázzátok. Ez egy apa nélkül maradt család, egy anya és gyermek története politikamentesen. Lássátok már meg ebben a történetben a szépet és a jót a sok tragikumon keresztül.
Senki Alfonz
2022. március 21. 20:35
Hasszán, Hasszán te mindenem! - mondta Markos-Nádas a rádiókabaréban. Sok minden gyanús a kis krapek történetében, talán majd kiderül az igazság egyszer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!