A Pussy Riot egyik tagját állítólag arra kényszerítették, hogy videóban álljon ki Lukasenka mellett

2022. március 31. 12:26

Egy portál szerint Rita Florest elfogták, a telefonját elvették és börtönnel is megfenyegették Minszkben.

2022. március 31. 12:26
null

A Meduza hírportált idézte az Index, mely szerint Minszkben őrizetbe vették a Pussy Riot egyik tagját, Rita Florest, és arra kényszerítették, hogy készítsen videót Alekszandr Lukasenko támogatásáról.

Erről Flores is beszámolt a Mediazone-nak, egy független orosz sajtóorgánumnak:

„Március 26-án érkeztem Minszkbe, pár nappal később, március 30-án civil ruhás emberek a szállodai szobám közelében vettek őrizetbe. Elvették a telefonomat, és teljesen átvizsgálták, majd megfenyegettek, hogy tizenöt évre börtönbe zárnak”.

Hozzátette, hogy utána a rendőrségre vitték, ahol a már említett videofelvételt követelték tőle. Hogy pontosan miről szóljon a videó, Flores elmondása szerint választási lehetőséget kapott:

A zenekar másik tagja, Marija Aljohina a sajtó pár hónapja azért cikkezett, mert egy évig nem hagyhatta el Oroszországot. Ezt követően pedig a zenekar mindkét tagját külföldi ügynöknek minősítették a hazájukban.

Nyitóképen a Pussy Riot látható egy korábbi fellépésén. Fotó: MICHAL FLUDRA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2022. március 31. 20:28
Utána néztem,nem hiszem,hogy igaz lenne. Ezek nem zenészek,hanem ballibbancs aktivisták. A Fehéroroszok pedig nem "díjazzák" ezeket. https://www.dazeddigital.com/politics/article/53742/1/pussy-riot-members-leave-russia-to-escape-continuous-arrests-cra
Türelem
2022. március 31. 18:49
mandi, ez ki a szart érdekel, ideje lenne leváltani az egész vezérkarotokat, a Fidesz mi a szarért fizet titeket.....
patópál
2022. március 31. 16:28
Ezek nem tudnának elmenni végre dolgozni?
foldizs
2022. március 31. 14:58
Ugyan már, az oroszok sosem tennének ilyet! A repülőt sem térítették el, csak megmentették, nehogy lezuhanjon. Ennyi hülyét, édes Istenem :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!