Az S&P Ratings nem ad többé adósbesorolást orosz vállalatoknak

2022. március 22. 07:03

A Moody's és a Fitch hitelminősítők szintén felfüggesztették kereskedelmi tevékenységüket Oroszországban.

2022. március 22. 07:03
null

Az S&P Global Ratings hitelminősítő intézet hétfőn bejelentette, hogy április 15-ig felszámolja minden üzleti kapcsolatát oroszországi ügyfeleivel, és nem nyújt számukra többé adósbesorolást. A hitelminősítő társaság lépése hetekkel követi anyavállalata, az S&P Global Inc. pénzügyi információ szolgáltató és adatelemző cég bejelentését, miszerint felfüggeszti oroszországi üzleti kapcsolatait, és csatlakozik az Oroszországgal szembeni, szigorodó gazdasági szankciók keretében az országból kivonuló vállalatok sorához.    

A hitelminősítő cég ráerősít anyavállalata Oroszországgal szembeni bojkottjára, miután az Európai Unió bejelentette, hogy megtiltja az Oroszországban székhellyel rendelkező jogi személyek, szervezetek vagy testületek hitelminősítését – közölte az S&P Global Ratings.

A nyugati szankciók egyebek között befagyasztották az orosz központi bank 640 milliárd dolláros vagyonának nagy részét,

több bankot kizártak a SWIFT globális fizetési rendszerből, a rubel árfolyama pedig ezt követően szabadesésnek indult. A Moody's és a Fitch hitelminősítők szintén felfüggesztették kereskedelmi tevékenységüket Oroszországban már a hónap elején.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2022. március 22. 13:20
És ha pár év múlva a dollárt senki nem fogja elfogadni? Akkor mi lesz, skacok?
Reszelő Aladár
2022. március 22. 13:10
Akkor felteszem az oroszok is felfüggesztik a nyugattal szembeni adosságuk törlesztését, tekintve hogy nincs/nem lesz pénzügyi rendszer, amin át fizetni tudnak.
nempolitizálok
2022. március 22. 12:23
Ez szerintem a kínaiakat nem nagyon érdekli. Az indiaiakat sem. Sőt, remélem, bennünket sem.
buvu
2022. március 22. 10:12
És ha jól megfizetik, akkor sem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!