Az ottawai rendőrség megkezdte a tüntetők letartóztatását

2022. február 18. 15:58

Közben biztonsági okokból lezárták a kanadai képviselőházat.

2022. február 18. 15:58
null

Az ottawai rendőrség pénteken bejelentette, hogy megkezdte az oltásellenes tüntetések felszámolását célzó műveletét, és letartóztatott több tiltakozót a kanadai főváros központjában. A művelet miatt biztonsági okokból lezárták a kanadai képviselőházat - közölte Anthony Rota házelnök.

Hozzátette: az alsóház pénteki ülése elmarad. A megmozdulások kezdete óta ilyenre nem volt példa. Rota felszólította azokat, akik nem tartózkodnak a képviselőházban, hogy maradjanak távol a belvárostól, míg az épületben lévőket arra kérte, hogy ne hagyják el a parlamentet, és várják meg a védelmi szolgálat utasításait.   

 A képviselők a veszélyhelyzeti rendelkezést vitatták volna meg, amelyet a kihirdetésétől számított egy héten belül el kell fogadnia a parlamentnek. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a tüntetések miatt hétfőn veszélyhelyzetet hirdetett,

ami lehetővé teszi a gyülekezési jog korlátozását.    

Eközben tévéfelvételek szerint a rendőrség legalább hét embert vett őrizetbe az utcákon. Egyikük sem tanúsított ellenállást. A hatóságok csütörtök este elfogták az oltásellenes tiltakozás két szervezőjét. Az ottawai rendőrség a Twitteren arra kérte a tüntetőket, hogy tartsák tiszteletben a törvényeket, és ne folyamodjanak erőszakhoz.    

A megmozdulás eredetileg kamionos tüntetésként indult, miután januárban oltási kötelezettséget vezettek be a nemzetközi forgalomban dolgozó árufuvarozók számára. A tiltakozáshoz, amely az idő előrehaladtával kormány-, illetve korlátozásellenes arculatot öltött, ezrek csatlakoztak. A fővárosi tüntetés január 27-én kezdődött, és 400-500 kamion továbbra is a városközpontban táborozik, megbénítva a közlekedést.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/The Canadian Press/Cole Burston

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. február 18. 20:20
ezek a mocskos liberálisok mindig is ilyenek voltak, már az szdsz-nél is... kurvára toleránsok voltak azokkal, akik egyetértettek velük... a többieknek könnygáz, tomfa, vipera, kardlap, gumilövedék a szembe, vízágyú made in Tel Aviv, stb...
benedek77
2022. február 18. 19:08
Csak addig nagy demokraták, amíg befogod a szád, és azt csinálod amit ők akarnak. Kanada diktatúra mától ez kijelenthető, meg is lehetne őket fricskázni valami szijjártó nyilatkozattal:) Sajnos a mi kormányunk is ilyen oltásbuzi.
Venn
2022. február 18. 18:03
ÁÁÁ. csak szemészetre viszik őket Indiába!
Rizsa
2022. február 18. 17:43
Éljen a demokrácia. A baloldal most hol van ? Kussolnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!