Az ottawai rendőrség paprikasprayt és villanógránátot vetett be a tüntetőkkel szemben

2022. február 19. 20:11

A tüntetők több mint három hete vertek tábort a belvárosban a koronavírus elleni korlátozások és a kormány ellen tiltakozva.

2022. február 19. 20:11
null

Az ottawai rendőrség szombaton paprikasprayt és villanógránátot vetett be több száz erőszakos tüntetővel szemben, akik több mint három hete vertek tábort a belvárosban a koronavírus elleni korlátozások és a kormány ellen tiltakozva.

A hatóságok elmondták, hogy a tüntetők rátámadtak a rendőrökre, és nem engedelmeskedtek a távozási felszólításoknak. Negyvenhét tiltakozót őrizetbe vettek, és több mint harminc járművet elvontattak. A rendőrség a Twitteren közölte: mindenkit letartóztatnak, aki nem hagyja el önként a kiürítendő területet. A rendőrök attól sem riadtak vissza, hogy betörjék a járművek ablakait,

és elfogják a magukat elbarikádozó sofőröket.   

 Úgy tudni, hogy a műveletek során senki sem sérült meg súlyosabban. A hatóságok pénteken kezdték meg az oltásellenes tüntetések felszámolását a kanadai fővárosban. Aznap körülbelül száz embert vettek őrizetbe. A tüntetőket napok óta kérték a városközpont elhagyására, és

csütörtökön mintegy száz ellenőrzőpontot állítottak fel a belváros körül.    

A kanadai megmozdulások eredetileg kamionos tüntetésként indultak, miután januárban oltási kötelezettséget vezettek be a nemzetközi forgalomban dolgozó árufuvarozók számára. A tiltakozáshoz, amely az idő előrehaladtával kormány-, illetve korlátozásellenes arculatot öltött, ezrek csatlakoztak. A fővárosi tüntetés január 27-én kezdődött. Négyszáz-ötszáz kamion táborozott le a városközpontban, megbénítva a közlekedést. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a tüntetések miatt hétfőn veszélyhelyzetet hirdetett, ami lehetővé teszi a gyülekezési jog korlátozását.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/The Canadian Press/Cole Burston

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1Szkeptikus
2022. február 20. 12:19
Csak nem értem, mit jelent a ez így : oltás ellenes? Akkor tehát mindenféle oltást akadályoznak ezek az egyének? Hogyan, milyen módon sikerülhet ez? Most, amikor már,, felső" körökben is elismerik a természetes immunitást, minek a cirkusz?
Józsi6
2022. február 20. 08:45
Akkor ezzel most legalizálva lett a fejlett-bezzeg Kanada által a felszólításoknak ellentmondók ellen a paprikaspray. Tud erről Bakondi úr ? Déli határ ?
realman
2022. február 20. 08:10
Több éves regem van geci
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. február 20. 07:58
Undorító az, amit Kanadában tesznek a kötelező oltás ellen tiltakozókkal, és jogos a kommentelők felháborodása. Csak az a furcsa, hogy ugyanezek a kommentelők nagy része ugyanakkor bólogatva egyetért itthon a tanárok és rendőrök kötelező oltásával, és bőszen magyarázza, hogy nagyon helyes volt az oltatlan, állami iskolában dolgozó tanárok elküldése itthon... Logikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!