Belgium terroristákat fosztott meg állampolgárságuktól

2022. február 14. 09:57

A terroristáknak nyolc nap áll a rendelkezésére, hogy fellebbezést nyújtsanak be.

2022. február 14. 09:57
null

Belgium tizenhárom terroristát fosztott meg állampolgárságuktól, amiért korábban dzsihadista csoportokhoz csatlakoztak Szíriában és Afganisztánban – jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű napilap hétfőn. A brüsszeli fellebbviteli bíróság két éven belül ötödik alkalommal döntött terrorista csoportokhoz csatlakozott fiatalok belga állampolgárságának megvonásáról. Ilyen bírósági döntés ez idáig 52 embert érint. A többségében belga-marokkói kettős állampolgársággal rendelkező férfiakat korábban jogerősen tizenöt, tíz, illetve hét év börtönbüntetésre ítélték Belgiumban. Az állampolgárság elvesztése olyan esetben lehetséges, ha az érintett kettős állampolgársággal rendelkezik – írták.    

Az elítéltek távollétében hozott döntését a bíróság azzal indokolta, hogy az érintettek

A tizenhárom férfi közül tizenketten 2012 decembere és 2014 decembere között csatlakoztak dzsihadista csoportokhoz Szíriában. A tizenharmadik egy Afganisztánban tevékenykedő terrorista sejt tagjává vált 2007-ben. A bíróság azt feltételezi, hogy a terroristák ellen vívott harcok során majdnem mindannyian meghalhattak, noha – mint írták – erre nincs hivatalos bizonyíték. Feltételezik, hogy egyiküket a kurd erők tarthatják fogva Észak-Szíriában – közölte a napilap. Az állampolgári nyilvántartásból törölt tizenhárom embernek nyolc nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezést nyújtson be az intézkedés ellen – tették hozzá.

(MTI)

Fotó: Ahmad Al-Rubaye / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. március 20. 11:31
Majd letakarítják a sétányt míg el nem költöznek a az ős Belgák . Már motyoznak.
Ögedej
2022. február 14. 14:54
Miért probléma ez nekik? Mit vártak? Az aktivistáik azt szajkózzák úton-útfélen, hogy a régi elnyomatás miatt a fehér emberek elleni erőszak megengedett és jogos, a terroristákat reményvesztett, jószándékú fiataloknak állították be. Aki ennek ellenkezőjét állította, meghurcolták. Ezek után inkább be kellene engedni őket az Európa Épületbe, hogy csinálják, amihez értenek, legalább egyszer az életben hasznosat is cselekszenek.
anna bolena
2022. február 14. 14:20
Pár fecske nem hoz nyarat.
Rizsa
2022. február 14. 13:29
Szerintem leszarják nagy ívben . Családeggyesítés cimén szépen bevándorolnak. Vagy a jogvédők segítenek nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!