Biden: Az amerikai erők végeztek az Iszlám Állam vezetőjével

2022. február 03. 15:06

A katonák Szíria északnyugati részén likvidálták a dzsihadista csoport vezetőjét.

2022. február 03. 15:06
null

Szíria északnyugati részén, Idlib tartományban ütött rajta, majd ölte meg heves harcok árán az amerikai haderő egy különleges egysége az Iszlám Állam vezetőjét – jelentette be Joe Biden amerikai elnök a BBC beszámolója szerint. Biden elmondta, hogy az Abu Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi likvidálásában részt vevő összes katona épségben tért vissza az akciót követően.

Helyi források a BBC tudósítása szerint azt írták, hogy az amerikai csapatok a Törökországhoz közeli régióban kemény ellenállásba ütköztek. A küldetés során az amerikaiak 13 emberrel végeztek, amerikai illetékesek szerint a terrorista vezető pokolgépet hozott működésbe a rajtaütés során, amely vele és családtagjaival is végzett, köztük nőkkel és gyerekekkel is.

Nyitóképen: Abu Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi. Forrás:YouTube

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. február 06. 20:52
Az amerikai erők öngyilkosságba kergették az Iszlám Állam vezetőjét. Ez a tapasztalat minden állami vezetőnek figyelmeztetés is. Annak idején azt mondta az IÁ hogy az IÁ ott van, ahol szegénység van. Mivel szegények minden államban vannak, ezért az IÁ-nak mindenhol vannak, és lesznek követői. A sejtburjánzást szeretnénk megállítani, de eddig nem jártunk sikerrel.
Turius
2022. február 03. 23:31
Aha... Kéne egy kis népszerűség, mi lenne ha kinyírnánk bárkit, és kijelentenénk, hogy ő volt az ISIS feje? Az sem meredekebb, mint hogy az oroszok invázióra készülnek.
MZXX
2022. február 03. 21:47
Melyik vezetőjével végeztek? Amelyiket ő segítettek hatalomba?
1Szkeptikus
2022. február 03. 20:52
De ki tudja azt,hogy a következő ,,vezető" jobb, vagy esetleg rosszabb lesz, mint az előző?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!