„Nyomasztók és félelmetesek!” – bemutatták az új humanoid robotokat Las Vegasban

2022. január 06. 18:46

A fejlesztő fenntartja a célját, hogy minél inkább az emberre hasonlító szerkezeteket fejlesszen ki.

2022. január 06. 18:46
null

Vegyes fogadtatásra találtak azok a humanoid robotok, amelyeket egy Las Vegas-i techszalonban állítottak ki helyi idő szerint szerdán,

mert sokan nyomasztónak és félelmetesnek nevezték őket.

A robotokat fejlesztő techcégek képviselői mindazonáltal egyöntetűen hangsúlyozták: céljuk az emberekre minél inkább hasonlító szerkezetek kifejlesztése.

„Az ember felépítése nagyon bonyolult, ezért egy tökéletesen emberszerű robot előállítása szinte lehetetlen. De ha mégis sikerülne, nem félnének tőle, mert azt gondolnák, ő is ember” – mondta az eseményen megjelent újságíróknak Morgan Roe, a brit Engineered Arts vállalat képviselője. A cég egyébként egy Ameca „nevű” robotot mutatott be, amely kacsintani és pislogni is képes.

A kiállításon a japán TMSUK vállalat is képviseltette magát, egyebek között gyerekre hasonlító robottal is, amely a sajtó szerint meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült: voltak ugyanis, akik félelmetesnek nevezték, ahogyan a robot a szemét forgatja.

Isi Juszuke, a cég képviselője azt mondta,

mert szerinte a gép így  jobban hasonlít a valódi gyerekekre. A használati utasítás szerint a „gyerekrobot” rendelkezik több, a gyerekek mozgását szimuláló funkcióval is, és képes hányást imitáló mozdulatokra.

(MTI)

Nyitókép: Az egyik szóban forgó robot integet.
Patrick T. FALLON / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. január 07. 18:14
Zager&Evans: In The Year 2525
mokány
2022. január 07. 10:39
A ballib droidoknál , csak értelmesebbek lehetnek .
istvanpeter
2022. január 07. 09:56
Az emberiség tényleg kezd megbolondulni, itt a vég.
merkur
2022. január 07. 09:22
"... egy tökéletesen emberszerű robot előállítása szinte lehetetlen... " Már a megfogalmazás is ellentmondásos (tökéletes-ember-szerű, szinte-lehetetlen). Az "öntanuló AI-robottest" soha nem lehet egyenlő a "szellem-lélek-test" -tel. Az anyagelvűek Istent játszanak, aztán jön a bili. (... de akkor mindenki keze veszélyben lesz :) )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!