Fülöp hercegről emlékezett meg karácsonyi üzenetében II. Erzsébet

2021. december 26. 07:15

Fülöp herceg idén áprilisban halt meg.

2021. december 26. 07:15
null

Idén is megtartotta a szokásos karácsonyi beszédét II. Erzsébet brit királynő, amelyben megemlékezett férjéről, Fülöp hercegről is, aki áprilisban halt meg 99 éves korában, 73 évnyi házasság után.

A karácsony nehéz lehet azok számára, akik elvesztették szeretteiket. Idén különösen megértem, hogy miért”

idézi a királynő szavait a BBC. 

Erzsébet királynő „szeretett férjeként” említette Fülöp herceget és azt mondta, hogy az ünnepi időszakban is érezte a jelenlétét. 

Az élet természetesen a végső búcsúzásokból és az első találkozásokból áll. (…) És bármennyire is hiányzik nekem és a családomnak, tudom, hogy azt akarná, hogy élvezzük a karácsonyt”

 – fogalmazott II. Erzsébet. 

A 95 éves királynő a beszédben kiemelte, mennyire fontos, hogy továbbadjuk a stafétát a fiatalabb generációnak és megdicsérte fia, Károly herceg, és unokája, Vilmos herceg munkáját a COP26 klímakonferencián. András hercegről, Harry hercegről és Meghan hercegnéről azonban nem esett szó.

A brit királynő teljes üzenetét megtekintheti alább:

Nyitókép: YouTube

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. december 26. 19:28
a fülöp aki virusként akart visszajönni h sok ember kinyirjon...bocs de nekem nem jó ember... Prince Philip quote in which he says that after he dies, he would like to reincarnate as a deadly virus to help solve the issue of overpopulation. https://www.insider.com/prince-philip-quote-reincarnating-deady-virus-resurfaces-twitter-2021-4
tevevanegypupu
2021. december 26. 14:38
Károly nagyon intelligens, jó apa, nagyon jó humora van és nagyon művelt, rengeteget dolgozik..pechje volt, hogy kénytelen volt azt a szerencsétlen kis buta Dianát elvenni,akiért a liberális sajtó meg a divatházak - eszméletlen pénzt költött rongyokra - megőrülltek. Az alamuszi,hatásvadász boldogtalanság teljesen Károly ellen hagolta a közvéleményt..elvehette volna rögtön Kamillát..aki ugyan kevésbé szép, de ezerszer jobban illik egy király mellé.minden tekintetben..Erzsébet ezt elbaltázta, ahogy a huga, Margaret szerelmi életét is.Lehetett volna bátrabb akkor..
CyberG
2021. december 26. 11:42
God Save the Queen! Egyetlen dolgoz szeretek Angliában, az pedig az II Erzsébet. Van egy olyan megérzésem ezzel sokan vannak így a világon. Beszélt karácsonyról, Jézus Krisztusról magáról a hitről illetve arról, hogy ő maga is hívő ember. A BBC-nél tökön szúrták magukat, hbogy kénytelen voltak ezt leadni... Böbe nem állt meg itt minden gombot megnyomott a libbolsináciknál, amikor családról, gyerekekről, egész pontosan az élet értelméről, amik a gyerekek értekezett...
Falfirka
2021. december 26. 11:14
miért beszélt volna egy kakukkfiókáról és egy amerikai nigger celebről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!