Ferenc pápa csodát tett?

2021. december 01. 15:29

A súlyosan autista és epilepsziás Paolo Bonavita orvosai aggódtak az állapota miatt, és kivizsgálásra küldték agydaganat gyanújával. Ekkor jött Ferenc pápa.

2021. december 01. 15:29
null

A történet ott kezdődött, amikor egy bájos kisfiú az október 20-i általános audiencián csatlakozott Ferenc pápához a színpadon. A gyermek odament őszentségéhez, többször megérintette, sétálgatott és ugrált körülötte, majd miután szemlátomást maradni szeretett volna, leültették a szentatya jobbján, Leonardo Sapienza érsek helyére.

A történet főhőse a 10 éves Paolo Bonavita volt, akinek édesanyja a CBS Newsnak azt állította, hogy gyermekével csoda történt a pápával való interakció alatt és után. Paolo és édesanyja azért jártak Rómában, mert a súlyosan autista és epilepsziás gyermek orvosai aggódtak az állapota miatt, és kivizsgálásra küldték agydaganat gyanújával.

„Amikor Paolo egyedül felmászott a színpadra vezető lépcsőn, azt gondoltam magamban, hogy ez lehetetlen, ilyen nem történhet meg. Ugyanis segítség nélkül eddig ő nem volt képes ilyen mozgásra” – mesélte a hihetetlen történetet az édesanyja, Elsa Morra.

Mikor Morra felment a gyermekéért a színpadra, Ferenc Pápa megfogta a kezét és azt mondta neki, hogy imádkozni fog a fiáért. Majd így szólt hozzá:

Nincs számodra lehetetlen.

„Körülbelül három héttel később értettem meg, hogy ez mit jelentett” – folytatta a csodás élményekkel teli beszámolót az édesanya. Az orvosok ugyanis közölték vele, hogy a fia vizsgálati eredményei – a vártakkal szemben – nem mutatják a rák jelét, és a tünetei pedig határozott javulásnak indultak. 

Fotó: MASSIMO VALICCHIA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2021. december 03. 11:21
Itt meg is ragadtuk a médium és média lényegét: közvetít. Hogy mit? A teremtőerőt, jobbik esetben.
Bokros Birka
2021. december 02. 14:28
Már azt hittem lemondott Luciferi, az lett volna az igazi csoda!!
Illieral
2021. december 02. 13:58
Hát az a gond, hogy egy csomó esetben olyan dolgokra mondják, hogy csoda, ami mesziről bűzlik. Ez pedig az igazi csodákra (ha vannak ilyenek) is árnyékot vett. Néha politikai alapon osztogatják a csodákat, gondolom mint ebben az esetben is.
Gyzoltan
2021. december 02. 13:54
Ferenc igenis képes csoda-tételre! Történetesen, ha felszámolná a cölibátus intézményét... Jótékonyan hatna az egyházra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!