Afrikai csempészbandák tagjaivá lettek portugál ENSZ-katonák

2021. november 08. 17:26

Portugál ENSZ-katonák gyanúsíthatók, hogy részt vettek egy afrikai bűnszövetkezetben, amely gyémántot, kábítószert és aranyat csempészett Európába – tájékoztatott nyilatkozatában a portugál hadsereg főparancsnoksága.

2021. november 08. 17:26
null

Portugáliában a rendőrség hétfőn országszerte mintegy száz épületet – javarészt lakóházat – kutatott át és kiadott tíz elfogató parancsot, miután értesülést kapott a csempészet gyanújáról. A közlemény szerint az országos razziában több mint 300 rendőr vett részt egy – a hivatalos megfogalmazás szerint – „nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező bűnügyi hálózat” felgöngyölítésének céljával.    

A feltételezés szerint a portugál kéksisakosok katonai teherszállító repülőgépeken juttatták a Közép-afrikai Köztársaságból Európába a csempészárut. Az utóbbi években több száz portugál elitalakulatos – köztük ejtőernyős, kommandós – állomásozott az afrikai országban az ENSZ békefenntartó erőinek részeként.

(MTI)

Fotó: Camille Laffont / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2021. november 09. 10:02
Érthető. Liberálisoknál drog nélkül nincs világbéke.
u.cserkész
2021. november 09. 07:58
Nem ez az első eset, hogy az ENSZ (katona) megvédi a világbékét. :-)
Akitlosz
2021. november 08. 23:15
Ez az alap módszer. Az Amerikai Egyesült Államokba sem a drogfutárok seggében jut el a kábítószer. A katonai gépeket ugyan nem ellenőrzik a határokon. Jóval kisebb kockázattal jóval több cuccot lehet becsempészni. A katonák sincsenek túlfizetve. Ha pedig megsebesülnek, akkor még ki is rúgják őket a hadseregtől.
mokány
2021. november 08. 18:42
campec dolorec
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!