Kórházban volt II. Erzsébet

2021. október 22. 11:25

A brit uralkodó csütörtök délben visszatért rezidenciájára.

2021. október 22. 11:25
null

Kórházban töltött egy éjszakát a brit uralkodó. A Buckingham-palota csütörtök éjszakai tájékoztatása szerint a 95 esztendős II. Erzsébet királynő szerda délután kereste fel a kórházat bizonyos előzetes jellegű vizsgálatok elvégzése céljából, de csütörtök délben visszatért rezidenciájára, a London nyugati határában fekvő Windsorba.

A titoktartás szigora

A palota illetékese szerint a királynő továbbra is jó hangulatban van. A szóvivő nem nevezte meg a kórházat, ahol az uralkodót kivizsgálták, de a királyi család magas rangú tagjait hagyományosan a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházban kezelik. A Buckingham-palota – a királyi család londoni hivatala – nem közölte azt sem, hogy a királynőt milyen egészségi okokból miatt vetették alá kórházi vizsgálatnak. II. Erzsébet királynő rövid kórházi tartózkodásának okáról valószínűleg később sem lesz hivatalos beszámoló, mivel az udvar a szükséges minimumon túl soha

nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi problémáiról.

A titoktartás szigorára jellemző, hogy II. Erzsébet királynő néhai édesanyjáról, a 102 esztendős korában 2002-ben elhunyt Erzsébet anyakirálynőről csak halála után hét évvel, 2009-ben derült ki hivatalosan, hogy 43 évvel korábban, 1966-ban vastagbélrák miatt műtéten és kezelésen esett át. A királynő legutóbb 2013-ban volt kórházban, korabeli médiaértesülések szerint gyomorfertőzés miatt. A mostani kórházi kivizsgálásról szóló bejelentés előtt egy nappal, szerda délután a palota azt közölte, hogy az uralkodó orvosi tanácsra „vonakodva ugyan”, de lemondta észak-írországi látogatását, és a következő néhány napot pihenéssel tölti.

Két oltáson túl

A királynő londoni rezidenciájának szóvivője nem részletezte azt sem, hogy az orvosok miért tanácsolták az utazás lemondását és a pihenést, de egybehangzó brit médiaértesülések szerint sem az észak-írországi látogatás törlése,

sem a kórházi kivizsgálás nincs összefüggésben a koronavírus-járvánnyal.

Az uralkodó a koronavírus elleni oltás mindkét adagját már korábban megkapta. II. Erzsébet királynő a brit kormány által a skóciai Glasgowba összehívott, november 1-én kezdődő nemzetközi környezetvédelmi csúcstalálkozóra is hivatalos, és ezt a programját nem mondták le. A királynő április 21-én töltötte be 95. életévét. A születésnap azonban hivatalos rendezvények nélkül, gyásszal telt, mivel az uralkodó férje, Fülöp edinburghi herceg április 9-én, századik születésnapja előtt két hónappal elhunyt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/PA/Pool/Jane Barlow

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2021. október 22. 16:14
Ilyen idős korban már teljesen rendben van, ha pár órára valaki bevonul a kórházba egy kis karbantartásra. Kilencvenöt évesen igencsak jól tartja magát ez az Erzsók néne. (Az angol királyi család tagjait vagy 150 éve homeopátiával kezelik, csak úgy mellesleg jegyzem meg.)
olajfa1
2021. október 22. 12:08
Jobbulást kívánok számára. Isten óvja a Királynőt!
Armageddon
2021. október 22. 11:50
Brit belügy, leszarjuk!
B_kanya
2021. október 22. 11:34
Letiltották a martiniről, rögtön kórházba is került.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!