Elsírta magát Messi, amikor a Barcától kellett búcsúznia

2021. augusztus 08. 13:54

Vasárnap délben sajtótájékoztatón búcsúzott el a Barcelonától Lionel Messi, aki 21 év után távozik a katalán csapattól.

2021. augusztus 08. 13:54
null

Szívszorító pillanatokbnak lehettünk tanúi, amikor Lionel Messi búcsúbeszéde előtt elsírta magát, de még a közönség soraiban helyet foglaló családja és csapattársai is könnyes szemekkel hallgatták az argentin klasszist.

„Nehezen tudok most megszólalni, nem tudom mit is mondhatnék. Imádom ezt a klubot és a várost is, mindennél jobban maradni akartam, de sajnos erre nincs lehetőségem. 13 éves korom óta élek itt, Barcelona az otthonom, most mégis búcsúznom kell. Szavakkal nem lehet kifejezni azt a hálát, amit a Barcával kapcsolatban érzek, hihetetlen dolgokat vittünk véghez és éltünk meg közösen. Mindig büszkén viseltem a csapat mezét és a tőlem telhető maximumra törekedtem minden egyes mérkőzésen, amelyen pályára léptem. Azt nagyon sajnálom, hogy az elmúlt másfél évben zárt kapuk mögött kellett játszanunk, rendkívül hiányoztak a szurkolók, akiktől szintén óriási szeretet kaptam az évek során. Remélem, egy nap újra a Barcelona-család tagja lehetek majd, bármikor örömmel térek majd haza” – mondta Messi, akit beszéde végén percekig felállva tapsoltak.

Messi 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát hétszer nyerte meg. Számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül – kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Fotó: MTI/AP/Joan Monfort

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2021. augusztus 11. 21:56
Túl konzervatív vagyok. Azt szeretem, ha a foci a fociról szól. Ha nagyjelenetre vagyok kíváncsi, színházba vagy moziba megyek. De természetesen: Lionel, sok fantasztikus cselt kívánok neked Párizsban is!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. augusztus 09. 21:26
Viccesek vagytok mikor a zsebében turkáltok.
Sulammit
2021. augusztus 08. 20:16
Tönkre mennek azok az árusok is, akik Messi mezt árulnak. Nagy üzlet volt ez nekik. Lehet, hogy mindenki felvásárolja az utolsó csomagokat.
u.cserkész
2021. augusztus 08. 19:33
Messi az egyik kedvencem, meg kell védenem. Ronaldóhoz, Neymarhoz, Ibrához viszonyítva egy szimpatikus extraklasszis. Gondolom, nem egyedül döntött korábban a fizetéséről. A stadiontól nem messze levő magyar származású étterem-tulajdonos szerint, ha Messi nem játszott, jelentősen csökkent a forgalma. Hogy elérzékenyült, megértem. Láttam sima átlagembereket, akik sírtak, amikor, ilyen-olyan okból állást változtattak. Ő 13 éves kora óta volt a Barcában. Még annyit a jövedelméről, hogy hallottam magyar focistáktól: ha annyi fizetésünk lenne, mint a nyugati focistáknak, akkor . . stb. Azóta sem látom a kirobbanó magyar fiúkat, itthon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!