Közel száz diákot raboltak el egyszerre nigériai fegyveresek

2021. június 18. 08:38

December óta összességében több mint nyolcszáz nigériai diákot raboltak el az iskolájukból.

2021. június 18. 08:38
null

Több mint nyolcvan diákot ejtettek túszul ismeretlen fegyveresek az északnyugat-nigériai Kebbi állam egyik iskolájában – közölték pénteken egybehangzóan rendőrök, helyi lakók és egy tanár.

Tömegével rabolnak diákokat

Az eset előző napon, csütörtökön történt, de az esti hírekből még nem lehetett tudni, hogy hány diákot vittek magukkal az emberrablók. A tűzharcban megöltek egy rendőrt, és megsebesítettek egy diákot is. A gyermekekkel együtt öt tanárt is elraboltak.

Három hét leforgása alatt ez volt a harmadik tömeges emberrablás az ország északnyugati részén.

December óta összességében több mint nyolcszáz nigériai diákot raboltak el az iskolájukból fegyveresek

– a hatóságok szerint váltságdíj fejében. Többeket elengedtek, de mások sorsa továbbra is ismeretlen.

A dzsihadisták állnak legtöbbször a háttérben

A rajtaütéseket többnyire az északnyugati régióban követik el, függetlenül az északkeleti országrészben elkövetett támadásoktól, ahol a Boko Haram iszlamista fegyveres csoport 2014-ben több mint 270 diáklányt rabolt el Chibok városából.

Fegyveresek az ország délkeleti részében, Ogun államban szerdán négy kínai munkást raboltak el egy vasúti építkezésről, s a biztonságukért felelős őröket megölték. Kínai cégek több milliárd dolláros infrastrukturális befektetéseken dolgoznak Nigériában, gyakran rendőri védelem mellett. Áprilisban két kínai munkást raboltak el a délnyugat-nigériai Osun államban egy bányából, a biztonsági őreiket agyonlőtték. A munkásokat négy nappal később kiszabadították.

(MTI)

Címlapképen: Plakátok az elrabolt gyerekekért

Kép forrás: Olukayode Jaiyeola / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mgyfree
2021. június 18. 14:22
hol van ursula meg bidn és bidé
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!