Súlyosan megsérült a Boko Haram öngyilkosságot megkísérlő vezetője

2021. május 21. 21:32

Abubakar Shekau nem akart az Iszlám Állam fogságába esni, így mellkason lőtte magát.

2021. május 21. 21:32
null

Súlyosan megsérült az Euronews szerint a Boko Haram vezetője, Abubakar Shekau, miután Nigéria északkeleti részén dzsihadistákkal ütközött meg. A portál azt írja: annak érdekében, hogy ne essen az Iszlám Állam fogságába, Shekau mellkason lőtte magát, de a golyó átment a vállán. Shekau néhány embere elmenekült, ők vitték el a helyszínről a sérült vezetőt is. Több nigériai sajtótermék is Shekau haláláról cikkezett, de ezeket az információkat nem erősítették meg.

Északkelet-Nigériát több mint egy évtizede sanyargatják a dzsihadista lázadók, a 2009-ben kirobbant konfliktus eddig több mint 40 000 ember életébe került, és mintegy 2 millió embert késztetett arra, hogy elhagyja az otthonát.

Nyitókép: AFP / BOKO HARAM

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Somaa
2021. május 23. 03:25
Kezdjük ott, hogy a Boko Haram ugyanúgy dzsihadista terrorszervezet mint az ISIS, nem utolsó sorban szövetségben vannak, tehát nem túl életszerű a sztori, hacsak netán nem követett el valami góré ellen valamit (pl meghúzta a lányát) és megütközött két csoport, az egyik fél vesztett; csapata fogytán, félt a tag, hogy elfogják és megkínozzák. Egyik is terrorista tömeggyilkos söpredék, meg a másik is, szóval valójában nincs mit egymás szemére vetni. Namost meg akarta magát ölni, mellen lőtte magát egy AK-val, eddig ok, de miért nem inkább fejbe? Szóval nem biztos hogy valóban meg akart halni... súlyosan megsérült oké... Nade ebben mi a hír? Terroristák lődöznek folyton Afrikában. Ez a terrorvezér meg akarta magát ölni vagy súlyosan lőni és sikerült neki, és akkor mi van? Döglött volna meg...
Robur
2021. május 23. 01:13
Jól van.:-)
khomeini
2021. május 23. 00:39
Minden pofon, minden lövedék jó helyre megy.
56október
2021. május 22. 10:47
Nem baj kisöreg, lehet még próbálkozni! Előbb-utóbb csak sikerül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!