Az izraeli és a palesztin vezetővel is egyeztetett Biden

2021. május 15. 21:49

Biden az izraeli kormányfőnek megerősítette, hogy az Egyesült Államok „határozottan támogatja Izrael jogát arra, hogy megvédje magát”.

2021. május 15. 21:49

Joe Biden amerikai elnök telefonon egyeztett szombaton Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel a héten kiújult izraeli-palesztin harcok ügyében. A washingtoni Fehér Ház közlése szerint Biden az izraeli kormányfőnek megerősítette, hogy az Egyesült Államok „határozottan támogatja Izrael jogát arra, hogy megvédje magát” a Hamász palesztin szervezet rakétatámadásaitól.

A Mahmúd Abbásszal folytatott – hivatalba lépése óta első – telefonbeszélgetésében az amerikai elnök nyugalomra intett a harcokkal kapcsolatban, és megerősítette támogatását a kétállami megoldás iránt – jelentette a WAFA hivatalos palesztin hírügynökség.

Biden elmondta, hogy az Egyesült Államok erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a felek csökkentsék az erőszakot a térségben. A palesztin közlés szerint az amerikai elnök kitért arra is, hogy Washington ellenzi a palesztinok kilakoltatását a kelet-jeruzsálemi Sejk Dzsarra városnegyedből. A kilakoltatások ügye volt a kiújult harcok egyik gyújtópontja.

Az izraeli kormányfői hivatal közlése szerint Netanjahu azt hangsúlyozta, hogy Izrael mindent megtesz annak érdekében, hogy a konfliktusban nem érintett személyek ne váljanak a hadsereg támadásainak célpontjaivá. A sajtóirodáknak is otthont adó toronyház lebombázása kapcsán kiemelte, hogy ott terrorista célpontokat támadtak, és az épület kiürítését a művelet előtt időben megszervezték.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2021. május 16. 07:57
Biden " megerősítette támogatását a kétállami megoldás iránt – jelentette a WAFA hivatalos palesztin hírügynökség. Biden elmondta, hogy Washington ellenzi a palesztinok kilakoltatását a kelet-jeruzsálemi Sejk Dzsarra városnegyedből. " Nagy a beszarás odaát a muszlimoktól, az utcai mustlimoktól, ezzel Izrael nehéz helyzetbe kerül. Kérdés: ha annyira nehezedik ez a nehéz helyzet, hogy pánikrohamban elindítják az izraeliek az atomtölteteket Európa felé - mint ahogy ezt megígérték!!! - akkor ezeket a rakétákat ki fogja elfogni, megsemmisíteni? Talán itt lenne az ideje, hogy az EU Bizottság felvegye a tárgyalásokat az oroszokkal. Nekik vannak csapataik Szíriában, nyilván az összes izraeli kilőtt rakéta semlegesítését elvégzik, ha erre felhatalmazást kapnak. És ez az atomfenyegetés nem Netanjahué, nála nagyobb erő határozta meg parancsként..., tehát adott esetben ő sem lenne képes megakadályozni. Ezért kell felvenni a kapcsolatot az oroszokkal.
qwrtzq
2021. május 16. 02:13
Nem azt mondta, hogy joga van megszállni Gázát, hiszen az rogyásig van Soros-ügynökökkel. Nem bukhatnak meg, mert tudniilik, akkor a progresszió bukik meg, az meg ugye nem lehet.
Anonymtalan
2021. május 15. 23:49
Minek? Úgy sem emlékszik, hogy kivel miben egyezett meg 15 perc múlva.
Pandaka pygmaea
2021. május 15. 23:02
Biden telefonon egyeztetett? Hmmm... Hát, ismert általános állapotát tekintve, akárki lehetett a vonal végén... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!