Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szívproblémák miatt vizsgálják a Pfizer-vakcinát Izraelben

2021. április 26. 16:21

Néhány szívgyulladásos eset miatt kellett elrendelni a vizsgálatot.

2021. április 26. 16:21
null

Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium vasárnap közölte, hogy néhány szívgyulladásos eset miatt vizsgálatot indít a Pfizer-vakcinával oltottak körében – írja a Reuters.

Nachman Ash, aki nagyjából a magyar tiszti főorvos megfelelője, egy előzetes tanulmányra hivatkozva bejelentette: több mint ötmillió beoltott embernél több tucat szívizomgyulladás fordult elő, elsősorban a második adag Pfizer-oltás után. Az esetek többségét 30 éves korig jelentették.

Az izraeli egészségügyi minisztérium jelenleg azt vizsgálja, hogy van-e túlzott morbiditás (betegségarány), és hogy ez tulajdonítható-e az oltásoknak – mondta Nachman Ash egy sajtótájékoztatón. Azt hozzátette: az egészségügyi minisztérium egyelőre nem vont le következtetéseket, ez azért is lenne nehéz, mivel a szívizomgyulladást, amely gyakran szövődmények nélkül elmúlik, különféle vírusok okozhatják.

A gyártó is megszólalt az ügyben, mint írták, „nem észleltük a szívizomgyulladás magasabb arányát, mint ami az általános populációban várható lenne. A vakcina okozati összefüggését nem sikerült megállapítani”.

Nyitókép: Alvaro Fuente / NurPhoto / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. április 26. 18:43
micsoda meglepetés...ja nem... 'Az esetek többségét 30 éves korig jelentették.' vagyis azok aki a virustól kutya bajuk se lenne,de az állam rájukerőszakolta a vak-cinát a hülyeségigazolvánnyal..
matykox
2021. április 26. 18:07
Érdekes hír. A több mint ötmillió beoltott x pár tucat szívizomgyulladás = 120-180 millió szívizomgyulladás lenne?? Yáááá, ez egy újabb holokauszt, az annyát neki! Vagy esetleg egy bugyuta fogalmazás bugyuta fordítása teszi lehetővé a bugyuta értelmezést?
hentes
2021. április 26. 17:22
és az usában.
Falfirka
2021. április 26. 16:58
bazd meg! Orbán egy géniusz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nemcsak hogy nagyon gyorsan szállítottak, de a végén kiderül, hogy a legjobb is! Orbán megmentette ismét az országot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!