Balhézott a BLM az oklahomai törvényhozás épületében

2021. április 23. 08:38

Több mint két tucat tüntető kiabálta a „Black Lives Matter” szólamokat, égbe emelt ököllel.

2021. április 23. 08:38
null

Szerdán tüntetők árasztották el Oklahoma állam törvényhozásának az épületét, ezzel lezárásra kényszerítve a képviselőházat – írta meg a FoxNews. A tüntetők többek között olyan törvények ellen tiltakoztak, amelyek például a zavargások elől menekülő járművezetőket részesítenék nagyobb védelemben.  

Civileket és rendőröket védő törvények ellen tiltakoztak

Több mint két tucat tüntető jelent meg az épület galériáján, miközben a törvényhozás ülésezett. A demonstrálók öklüket a magasba emelve különféle ellenállásra buzdító szólamokat kiabáltak.

Az aktivisták állítása szerint a demonstrációra olyan törvénytervezetek miatt került sor, amelyeket ők „tüntetésellenesnek”, illetve „transzellenesnek” tartanak. Az egyik tervezet például komolyabb szankciókat szabna ki akkor, ha a tüntetők utakat zárnak le, illetve, ha járművekre támadnak. Egy másik a rendőröket védené attól, hogy a családjukról illetéktelenek információkat fedjenek fel.

Majdnem rossz vége lett

A tüntetés majdnem erőszakba torkollott, amikor az egyik tüntető és egy törvényhozó majdnem összeverekedett.

Miután a tüntetőket a rendfenntartók kikísérték az épületből, bevetettek egy kábítószerkereső kutyát is annak érdekében, hogy „semmi ne maradjon hátra”.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2021. április 23. 15:02
Az USA-ban hideg polgárháború zajlik. Amennyiben nem tudják hamarosan, ha kell erőszakkal megszüntetni, rohamosan leépül a föld legerősebb állama. Felfoghatatlan, hogy az amerikaiak, közemberek, értelmiségiek, katonák és politikusok miért nézik tétlenül mindezt.
Fila2020
2021. április 23. 14:45
Itt nem kellett volna az őrségnek fegyvert használni,,mint a Capitoliumban?
DFK
2021. április 23. 14:38
Banánt a makiknak.
1000bocs
2021. április 23. 14:15
Gondolom most minden haladár a szívéhez kap, hisz a törvényhozás épületében balhézni ugyanaz mint a capitoliumban balhézni. Az államot támadja egy terrorszervezet. Gondolom minden demokrata és a CNN is kiáll a jogbiztonságért, a hatalmi ágak szétválasztásáért és hogy ne a leghangosabb és a legagresszívebb terroristák kénye kedvére hozzunk már törvényeket, hanem a jogot betartó állampolgárokat védjük. Gondolom. De az is lehet hogy az összes hazug és kétszínű, kettősmércés balos kussol ilyenkor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!