Az időseknek és a betegeknek szentelte húsvéthétfői imáját Ferenc pápa

2021. április 05. 17:13

A Vatikánból interneten közvetítették a Mennyek királynője (Regina caeli) imádságot.

2021. április 05. 17:13
null

A járványügyi korlátozások miatt idén másodszor fordult elő, hogy a Vatikánban és nem a Szent Péter-téren rendezték Jézus feltámadása ünnepének szertartásait. Szinte egyetlen zarándok sem volt látható a hét végén Rómában és hétfőn is üres volt a hatalmas Szent Péter-tér.

Az időseknek és a betegeknek, köztük az idősotthonokban élőknek szentelte húsvéthétfői imáját Ferenc pápa, remélve, hogy szavai bátorítást és reményt nyújtanak nekik. A Vatikánból interneten közvetítették a Mennyek királynője imádságot, amely a húsvét ünnepének befejezését jelenti a katolikus egyházban, és amely az Úrangyala imát helyettesíti.

Előző nap, a húsvétvasárnapi ünnepi szentmise után mondott beszédében  a Szent Péter-bazilikában a katolikus egyházfő méltányos vakcinaelosztást kért az embereknek a nemzetközi közösségtől, és arra kérte a világ országait, hogy gyorsítsák fel a koronavírus elleni vakcinák szétosztását és beadását, különösen a szegények körében, egyben elítélte a fegyveres konfliktusokat és a fegyverkezési versenyt a világban.

(MTI)

Nyitókép: Filippo Monteforte / POOL / AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amaurote
2021. április 05. 17:57
szájer írja már a Rómaitól Leszakadt Magyar Katolikus egyház hitelveit? vagy a némethsanyi már megírta orbánéknak?
Mr. Sarah Kaufmann
2021. április 05. 17:25
Berg oly jó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!