Vásárolni ment a székely medve

2021. március 09. 18:22

De hajnalban nem igazán voltak nyitva a boltok.

2021. március 09. 18:22
null

Medvét filmeztek Gyergyószentmiklóson. A székelyföldi város Gyergyószárhegy felőli határában, egy bevásárlóközpontnál sétálgatott az állat kedden hajnalban. A helyszínre rendőrök, csendőrök, illetve a tűzoltóság elsősegély-nyújtó egysége sietett, miközben a Ro-Alert rendszeren is figyelmeztették a környéken lévőket a veszélyre. Az élelmet kereső kis termetű vadállatot a bevásárlóközpont közelében a hatóságiak megtalálták, majd lakott területen kívülre elűzték. A mintegy órán át tartó bevetés incidensek nélkül végződött – számol be közleményben a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. március 10. 13:12
A sör nem ital, aki a medvét bántja nem ember.
pepu
2021. március 10. 01:59
A medve nem erszényes, így nem volt nála pénz. Lopni meg nem akart, mert Settenkedő is nagyon ráfizetett. Mivel tehát bűncselekményt nem követett el, a rendőrség csak kiutasította. Ez történt.
bunko_jobbos
2021. március 09. 20:31
Ez a határtalan állatvédelem óriási baromság. Azt még megértem, hogy őshonos állatok, hagyjuk őket visszatelepülni (pl. farkas Magyarországon), de ezekhez kvóta kéne. Azzal jönnek az állatvédők, hogy nem bánt a farkas meg fél az embertől. :-)))))) És ne térjünk le a tursitaútvonalakról, akkor nem lesz baj. Azaz ne menjünk az erdőbe. Már ez is eléggé elgondolkodtató, hogy nem mehetünk ki szabadon az erdőbe, de eddig megtehettük (kezdem visszasírni a kommunizmust: állatvédőmentes, buzimentes, szinglimentes idők, csak ott volt az asok rohadt kommunista :-), valamit valamiért :-) ). De télen, mikor nincs elég táplálék, szerintem már most is merészség elmenni a Bükkbe. De most még csak egy család él itt. De tudjuk, hogy az állatok addig szaporodnak, amíg meg nem döglenek éhen. Úgyhogy majd lesz itt 40 család is. Akkor lesz nemulass. Már most is megtámadják a juhokat arrafelé. Ennek egy normális kezelési módja van: tudományosan meg kell állapítani, hogy mennyi farkast (és Erdélyben medvét) tud eltartani az adott erő. De nem maximálisan, hanem optimálisan. És a fölösleget kilőni. Akkor nem sérül az emberek élettere sem, és őket is megvédjük a kipusztulástól. És erre már most kellene készülni.
CirmoS
2021. március 09. 20:23
Medve vadászra vár kommentelő hol van? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!