Válságossá vált az egészségügy helyzete Portugáliában

2021. február 08. 16:32

A koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 765 ezret a 10 milliós Portugáliában, a kórházak intenzív osztályai megteltek.

2021. február 08. 16:32
null

Az egészségügyi válságban Portugália segítséget kért, Ausztria tucatnyi portugál beteget fogad. Németország 26 fős, katonai orvosokból és ápolókból álló csapatot küldött Lisszabonba – írja az Euronews. A portál egy Lisszabon melletti kórház esetéről ír, ahol 330 koronavírusos beteg fekszik. Ez a kórház kapacitásának kétszerese. A lélegeztetőgépek túlterhelése miatt a minap átmenetileg összeomlott az oxigénhálózat.

– nyilatkozta egy mentős. A helyzet azért ennyire súlyos, mert az országot elárasztotta a brit vírusvariáns, Lisszabon környékén az új estek 60 százalékában ezt azonosítják.

Nyitóképen: Portugál egészségügyi dolgozó. Illusztráció. Fotó: Rodrigo Cabrita / Anadolu Agency / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2021. február 08. 20:11
Nem ártana, hogyha az itt kommentelő fax jobalsik elgondolkodnának egy kicsit ezen! .. :-(
zara
2021. február 08. 19:01
PSYOP 'A portál egy Lisszabon melletti kórház esetéről ír, ahol 330 koronavírusos beteg fekszik. ' huha, világvége...
states
2021. február 08. 17:53
Küldjük ki Hadházyt és Szélbernit, ott két futóbolonddal több vagy kevesebb nem számít. Itthon sem, mert van utánpótlás bőven a komcsi-náci moslékkoalában.
szemlelo
2021. február 08. 17:52
Pár hete még arról volt szó, hogy Portugáliában csak az állami egészségügyi rendszer állt a kapacítása határán, a magánkórházak még üresek voltak. Most akkor mi van? Azok is megteltek, vagy nem tudják őket rávenni a nem fizető betegek felvételére?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!