Szlovák főrendőröket vettek őrizetbe

2020. december 02. 12:05

Korrupciós bűncselekményekkel gyanúsítják őket, írja az Új Szó.

2020. december 02. 12:05

A szlovák rendőrség a mai, „Júdás” fedőnevű akciójában több magas rangú rendőrt, a titkosszolgálat kémelhárításának volt vezetőjét vette őrizetbe, de eljárást indítottak Milan Lučanský korábbi rendőrfőkapitány ellen is, írja az Új Szó. A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) letartóztatta Boris Beňát, a titkosszolgálat (SIS) igazgatóhelyettesét, Peter Gašparovičot, aki egészen a közelmúltig a titkosszolgálat kémelhárításának a vezetője volt, Daniel Čechet, aki az Adó és Vámhivatal országos igazgatójának helyettese volt.

A JoJ televízió információi szerint az elfogott személyek között van Jozef Rehák, a belügyminisztériumhoz tartozó Különleges Rendőri Tevékenységek Osztályának igazgatója is.

A Denník N ugyanakkor úgy tudja, hogy ugyancsak eljárást indítottak Milan Lučanský korábbi rendőrfőkapitány ellen, aki Horvátországban tartózkodott és jelenleg úton van hazafelé. Mindannyiukat korrupciós bűncselekménnyel vádolják.

(Új Szó)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lewdberg
2020. december 03. 14:11
Helyes. Itthon is ez kell.
Knerten
2020. december 02. 12:49
Szlovánia is a jogallamiság fényesen ragyogó csillaga az EU-zászlón, csakúgy, mint Flamand-Vallónia, ahol iszlám terroristák évekig élnek háborítatlanul, de ha a németek odaszólnak, percek alatt rendőrkézre kerül egy EP-képviselő.
Frakk a macskák réme
2020. december 02. 12:12
Érdekesen alakulnak a dolgok. A háború elkezdődött.
Nehidd El
2020. december 02. 12:08
Jól emlékszem, hogy Gasparovic idején kifogástalan jogállam volt Szlovákia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!