Lecsaptak az Iszlám Maghreb Al-Kaidájára

2020. december 02. 07:10

Több dzsihadistát ölt meg az algériai hadsereg egy rajtaütés során.

2020. december 02. 07:10
null

Három terroristával végzett az algériai hadsereg az ország északkeleti részén lévő Zsizsel tartományban - áll az algériai védelmi minisztérium keddi közleményében. A tájékoztatás szerint a férfiakat egy rajtaütés során ölték meg, a helyszínen a biztonsági erők géppisztolyokat, gránátot, más egyéb fegyvereket, valamint napelemeket és kommunikációs eszközöket is lefoglaltak.

Algéria északi részének nehezen megközelíthető térségében a hadsereg szerint az al-Kaida terrorszervezet észak-afrikai szárnyának, az Iszlám Magreb al-Kaidájának (AQIM) a fegyveresei bujkálnak. A terroristák többször hajtanak végre innen támadásokat a hadsereg és a rendőrség járőröző egységei ellen.

Az elmúlt öt évben nőtt a terroristacselekmények száma Algériában, mind a fővároshoz közeli területeken, mind pedig az ország déli részén, a líbiai, nigeri és mali határnál fekvő térségekben. Az algériai védelmi minisztérium közlése szerint 2019-ben a biztonsági erők 15, terrorizmussal gyanúsított emberrel végeztek. A déli területeken a hadsereg az elmúlt két évben többször csapott össze szélsőséges fegyveres csoportokkal.

(MTI)
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. december 03. 08:35
Lesznek ezek még partizánok is, mint ahogy Hanti Vili bácsi is az lett.
istvanpeter
2020. december 02. 11:28
Egyáltalán nem véletlen, hogy az iszlám terrorista szervezetek továbbra is vidáman éldegélnek és gyarapszanak. Az európai fehér kultúra és népesség kiirtásában még nagy szükség lesz rájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!