Robot felügyeli a maszkviselést és a távolságtartást egy japán üzletben

2020. november 17. 16:26

Robovie kamerát és lézerszkennelést használva az észlelésre.

2020. november 17. 16:26
null

Egy robot felügyeli a koronavírus-járvány miatt elrendelt maszkviselési és távolságtartási előírások betartását egy üzletben Japánban.

A kiotói Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) nevű kutatóintézet által kifejlesztett Robovie a japán Cerezo Oszaka labdarúgócsapat hivatalos boltjában fogadja a vásárlókat.

A robot kamerát és lézerszkennelést használva észleli, ha a vásárlók nem viselnek maszkot vagy nem tartják be a kötelező távolságtartást és ilyenkor figyelmezteti őket.

Robovie próbaideje a múlt héten kezdődött és legalább a hónap végéig fog tartani, vagy szükség esetén még tovább.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2020. november 18. 10:22
Azt hallottam h az "EU" bevezeti a RobiPC nevű robotot. Politikailag inkorrekt beszédért azon nyomban pofán vágja a delikvenseket! :-D
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2020. november 17. 16:59
Most még csak figyelmeztetik a robotok az engedetleneket, pár év múlva már egy kis áramütést is adnak, csak a miheztartás végett.
még fokozza
2020. november 17. 16:54
Nálunk a katonák még lázat is mérnek a kórház bejáratánál!
békalepcse
2020. november 17. 16:53
Nem visel maszkot! Azonnal ki kell rúgni! Mi van ha valamilyen számítógépes vírust terjeszt?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!