Segélyszervezetek és embercsempészek cinkosságának gyanújával nyomoz a görög rendőrség

2020. szeptember 28. 15:38

A gyanúsítottak kódolt üzenetekkel igazították útba az embercsempészeket, hogy Leszbosz szigetére vihessenek illegális bevándorlókat.

2020. szeptember 28. 15:38
null

Segélyszervezetek és migránscsempészek összejátszásának  gyanújával nyomozásba kezdett Görögországban a rendőrség – adta hírül hétfőn a Reuters hírügynökség. A rendőrség közlése szerint 35 ember ténykedését vizsgálják. A gyanúsítottak kódolt üzenetekkel igazították útba az embercsempészeket, hogy a török gyülekezési helyekről Leszbosz szigetére vihessenek illegális bevándorlókat. Üzeneteikben partraszállási helyek földrajzi adatait adták meg és a görög parti őrség mozgásáról tájékoztatták a csempészeket.

Sem a segélyszervezetek, sem a gyanúsítottak nevét nem közölte a rendőrség. A görög bevándorlási és menekültügyi miniszter, Nótisz Mitarákisz közölte, hogy a hatóságok együttműködnek számos nem kormányzati szervezettel, de nem tűrik a törvénytelen tevékenységet. Leszboszon mintegy 15 ezer migráns vár menedékkérelmének elbírálására.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2020. szeptember 29. 10:39
Mondjuk a belügyminisztert mem fogja felállva tapssal fogadni a brüsszeli parlament, mint a migránstaxi kapitányát múltkor. Ez mindent elmond. Persze Soros zsebében nincsenek eu politikusok akik felállva tapsolják annak a migránstaxi hajónak a kapitányát ami Soros alapítványhoz köthető, és ezek az emberek összejátszásukkal nem valósítják meg azt a nem létező Soros tervet amit maga Soros papa tett nyilvánossá. Valamint no-go zónák sem léteznek, a multikturalizmus és a migránsok integrálása sikertörténet. Legalábbis a balos agyak szerint.
nemecsekerno_007
2020. szeptember 29. 09:08
Hajrá!
villogókékfog
2020. szeptember 29. 08:05
Uszkve 6 évet késtek, de így is jó, csak legyen már végre valami felelősségrevonás.
Mandarin.
2020. szeptember 28. 19:04
Végső ideje volt hogy Görögország visszatérjen az épeszű, értelmes országok közé, Soros György szervezeteit közös erővel kell kiszorítani Európából, rögtön kisebb lesz a migránsok arca, ha pártfogók nélkül maradnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!