Biden meglátogatta az egyik korábbi tüntetés helyszínét

2020. június 01. 09:25

A Demokrata Párt várható elnökjelöltje egy tweetjében úgy fogalmazott: „nem szabad megengednünk, hogy a düh felemésszen bennünket”.

2020. június 01. 09:25

Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltje még helyi idő szerint vasárnap rövid időre meglátogatta az előző napon tartott tüntetések egyik helyszínét a Delaware államban lévő Wilmingtonban. Biden, aki korábban a Barack Obama vezette kormányzat alelnöke is volt, vasárnap a wilmingtoni házához közeli békés tüntetésre látogatott el, és az erről készült fotót több közösségi portálon is elhelyezte. A Facebookon, a Twitteren és az Instagramon látható fényképen egy fekete férfival és a kisgyermekével látható, szájmaszkot viselve.

A Twitteren Biden azt írta a fotó mellé: „gyötrelmekkel küszködő nemzet vagyunk, de nem szabad megengednünk, hogy ezen gyötrelmek elpusztítsanak bennünket. Dühös nemzet vagyunk, de nem szabad megengednünk, hogy a düh felemésszen bennünket”. Azt ígérte, hogy megválasztása esetén segíteni fogja a párbeszédet. „És ami még ennél is fontosabb, meghallgatlak titeket, mint ahogy ma is tettem, az előző napi tüntetés helyszínén”. Előző héten már ez volt a második alkalom, hogy a pár hónap múlva 78 éves Joe Biden elhagyta az otthonát. A koronavírus-járvány kirobbanása óta ugyanis – Donald Trump elnökkel ellentétben – csakis virtuális interjúkat adott és online telekonferenciákon vett részt. Május 25-én, az Emlékezés Napján – amelyet a háborúkban elesett amerikai katonák tiszteletére tartanak – Biden és a felesége egy wilmingtoni emlékműnél helyezett el koszorút.

Az elemzők véleménye megoszlik Biden magatartásáról. Egyesek szerint ezzel a „mérsékeltség és megfontoltság” látszatát kelti, mások azonban arra figyelmeztetnek, hogy távolmaradása a napi politikától éppen az ellenkező hatást válthatja ki. Az Egyesült Államok több nagyvárosában zajlottak megmozdulások az elmúlt napokban, amelyek kiváltó oka az volt, hogy egy hete egy férfi meghalt a durva rendőri intézkedés után. Az afroamerikai George Floydot egy igazoltatás során négy fehér rendőrtiszt a földre kényszerítette, majd egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, később pedig a kórházba szállítás közben meghalt. A minneapolisi rendőrség pénteken bejelentette: gyilkosság vádjával őrizetbe vették Derek Chauvint, azt a rendőrt, aki Floyd nyakára térdelt.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2020. június 01. 14:26
Dögevő.
1000bocs
2020. június 01. 11:22
Ó, az a dicső Demokrata Párt! A rabszolgatartój pártja aminek a KKK volt a fekete ügyekért felelős szervezete...akik rájöttek hogy nincs a feketek nélkül elég támogatottságuk, és egy gyors csavarral átöltöztek a feleték védőszentjévé, mindennel vádolva a Republikánusokat amit a Demokraták követtek el.... Igazi Gyurcsány párt...hazudnak reggeltől estig.
Anonymtalan
2020. június 01. 10:48
Régi mondás, hogy a tettes visszatér a bűntettje helyszínére.
adonyi29
2020. június 01. 10:22
Qui prodest?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!