A WHO-főigazgató sikerként értékelte a nemzetközi donorkonferencia eredményét

2020. május 04. 20:30

Genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz üdvözölte az eredményt, amely szerinte segít majd felgyorsítani a vírus elleni vakcinák kifejlesztését és a járvány terjedésének feltartóztatását.

2020. május 04. 20:30

A nemzetközi szolidaritás „erőteljes és lelkesítő” jelének nevezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, hogy mintegy 7,4 milliárd eurónyi felajánlás érkezett a koronavírus-járvány elleni küzdelem céljából összehívott, hétfői, nemzetközi donorkonferencián. Genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz üdvözölte az eredményt, amely szerinte segít majd felgyorsítani a vírus elleni vakcinák kifejlesztését és a járvány terjedésének feltartóztatását.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a szegényebb országok lakossága számára is elérhetővé kell tenni a megfelelő gyógykezeléseket és egészségügyi felszereléseket. „Nem fogadhatunk el egy olyan világot, amelyben egyes emberek védettek, míg mások nem. Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban” – fogalmazott.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!