Szakértő: veszélyesen terjednek Kínában az összeesküvés-elméletek

2020. március 18. 11:08

Elkezdtek arra utalgatni Kínában, hogy az, hogy ott fedezték fel a járványt, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy Kínából eredt – mondta Salát Gergely.

2020. március 18. 11:08

Arcvesztés érte Kínát a koronavírus-járvány kitörése miatt, mostanra azonban a járvány elleni globális harc zászlóvivőjeként tűnhet fel a világban – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Salát Gergely sinológus. „Nagyon valószínűnek tűnik, legalábbis virológus kollégák szerint, hogy valamiféle ember-állat interakcióból jött ez a vírus” – fogalmazott Salát Gergely. A sinológus hozzátette: Kínában hivatalos szintre kezdenek emelkedni a új típusú koronavírus-járvány kialakulásáról szóló különböző összeesküvés-elméletek.

Mindegyik oldalon. Éppen a napokban, a sok külügyi szóvivő közül az egyik azt tweetelte ki, hogy a járványt Vuhanban járt amerikai katonák hurcolták be az országba még tavaly novemberben, akik valamilyen versenyen vettek részt. Őket vádolta meg. De más hivatalos, félhivatalos személyek is elkezdtek arra utalgatni Kínában, hogy az, hogy ott fedezték fel a járványt, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy Kínából eredt – magyarázta a szakember, aki hozzátette, hogy „ha most ezek az összeesküvés-elméletek ilyen magas szintre emelkednek és hivatalossá válnak, akkor ezek nagyon veszélyesek lehetnek.

„Nagy arculcsapásként érte Kínát az, hogy először saját magára, majd aztán az egész világra rászabadított egy ilyen súlyos következményekkel járó járványt. Ciki, nem jó dolog, senki sem szeretne felelős lenni egy ilyenért – fogalmazott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője. „Másrészről viszont azzal, hogy a figyelem elterelődött a kínai ügyekről, és már az rajzolódik ki, hogy urai a helyzetnek az ottani hatóságok, miközben az európai országok, illetve Amerika egyre kétségbeesettebben küzd az egész helyzettel, elkezdhetik átpozicionálni magukat és a koronavírus-járvány elleni globális harc fáklya-, vagy zászlóvivőiként tündökölni. És nagy kegyesen felajánlhatják a világnak a tapasztalataikat. Ez egy jó lehetőség, amit ki is használnak” – vélekedett.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. március 18. 18:13
Csodálkozom ezen a szakértőn,hisz a szakemberek már rég rájöttek hogy ez a vírus nem csak úgy felébredt téli álmából.Ez a vírus egy mesterséges virus és egy természetes vírus kombinációja.Ezt úgy tenyésztették ki hogy a fő célpontja a felnőttkorú /munkapőépes/ emberek katonák munka/harcképtelenek legyenek.Az az érzésem hogy a Kínai szervek sokkal többet tudnak és retorzióval fognak élni azokkal szemben akik ezt a virust a világra szabadították.felettéb gyanús hogy nyugaton nagyon hallgatnak,azaz lapulnak a bűnösök akárhol is vannak!
Aerion
2020. március 18. 13:36
Mindenesetre ebben a gyönyörűséges demokratikus világban, ahol mindenki szeret mindenkit, béke és boldogság és rend uralkodik, nem lehet kizárni, hogy ez a vírus egy biológiai fegyver, amit szándékosan engedtek szabadon. Kurvára fertőzékeny, de mégis kevés embert betegít meg, és a megbetegítettek közül még kevesebbekkel végez, tartósan képes fertőzni, de bőven elég arra, hogy a bolsevista média által konzumidióta szintre degradált emberek százmillióit bepánikoltassa, leállítsa a dögrováson lévő világgazdaságot. Majd azt újraindítva új laposztás legyen a világpolitikában. A koronavírusnak egyébiránt már van ismert a gazdasági ellenszere, aranynak hívják, Kínában közel 2 ezer tonna van belőle az állambankban. És mit gondoltok, mennyi arany van a koronavírusos Olaszországban felhalmozva? Közel 2500 tonna! A harmadik legtöbb a világon. Érdekes. Nem? https://www.origo.hu/gazdasag/20190425-arany-tartalek-jegybank-usa-kina-india.html
zakar zoltán béla
2020. március 18. 12:10
Salátnak hiszek! Sokszor bizonyított már!
OberEnnsinnen
2020. március 18. 11:51
Ha az USA okos, nem b.szogatja Kínát aljas, sunyi vádaskodással, csak és kizárólag akkor, ha azok megalapozottak, lehet az bármilyen jellegű. Nem tudjuk, Kína hogyan viselne egy világháborút, mert erre eddig nem volt példa. Ezért: veszélyes, mert kiszámíthatatlan, modellezhetetlen. Annyi biztos: nemcsak a fehér ember, - ezt a Soros-bandának üzenem, a 444-esek zsoldosainak - de gyanítom, a kínai sem felejt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!