Klasszicista teniszpavilont tervezett Melania Trump a Fehér Ház udvarába

2020. március 17. 14:32

A first lady, igazodva férje kommunikációs eszközeihez a Twitteren jelentette be, hogy a pálya építése folyamatban van.

2020. március 17. 14:32

Ahogy korábban mi is megírtuk, Donald Trump rendeletet készül kiadni a neoklasszikus építészet hivatalossá tételéről, ehhez a rendelethez igazodva pedig Melania Trump is megcsillogtatta építészeti szaktudását és egy klasszicista teniszpályát tervezett a Fehér Ház udvarába. Melania Trump igazodva férje kommunikációs eszközeihez a Twitteren jelentette be, hogy a pálya építése folyamatban van, a tervezése pedig valószínűleg „házon belül” történt, a National Park Service jóvoltából, és a first lady közreműködésével. 

Melania Trump egyébként a Ljubljana Egyetemen tanult építészetet, de az első év után otthagyta, és Milánóban kezdett modellkedni. Korábban weboldalán feltüntette, hogy építészmérnöki diplomával rendelkezik, ami miatt aztán később magyarázkodnia kellett. Az új épület egy régi tárolóhelyiség helyén épül, homlokzatát nagy mértékben meghatározza a Fehér Ház klasszicista stílusa, az 1800-ban készült épülethez hasonlóan oszlopokkal, és nagy boltíves ablakokkal építik meg. Az épület fehér mészkő burkolata szintén visszatükrözi a Fehér Ház külsejét. Ugyanakkor nem Melania Trump az első first lady, aki építészetileg szeretne nyomot hagyni a Fehér Ház udvarában. 2009-ben például Michelle Obama iránymutatásai alapján épült meg a Fehér Ház zöldségeskertje, míg „Lady Bird” Johnson 1968-ban játszóteret építtetett az udvarba.

(Nyitókép: National Park Service)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2020. március 17. 21:31
"Melania Trump egyébként a Ljubljana Egyetemen tanult építészetet, de az első év után otthagyta, és Milánóban kezdett modellkedni". Van valaki, akinek nem világos valami?
Bitrex®
2020. március 17. 18:34
Komolyabb épület, mint a CEU campus barakkja.
Jason Bourne
2020. március 17. 15:50
De bírom, amikor öltönyösök kobakban paroláznak, lehetőleg jó messzire a veszélyzónától.
Pierre
2020. március 17. 14:43
az elitizmus elleni retorikaval gyozo populizmus nem sokat takargatja sajat elitizmusat. Mint a milliardos luxus jetekkel es luxus jachtokkal lazito fideszes politikus-bunozok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!