Vezet a Sinn Féin Írországban

2020. február 04. 11:40

Az ír egyesülést pártoló baloldali-nacionalista párt 25%-on áll a közvéleménykutatások szerint.

2020. február 04. 11:40

Írországban 5 nap múlva tartanak parlamenti választást, ahol az Euractiv beszámolója szerint komoly eséllyel indul a Sinn Féin.

Az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) politikai szárnya a szavazatok negyedére számíthat a legfrissebb kutatások szerint, a jobbközép Fianna Fail 23%-ot, a kormányzó Fine Gael 20%-ot kaphat. A képet árnyalja, hogy a Sinn Féin a lehetséges választási győzelem ellenére sem valószínű, hogy kormányt alakíthat, az arányos ír képviseleti rendszer miatt. A másik ok, hogy mindkét rivális párt elutasítja a koalíció ötletét.

A kampányhajrában választási vitára is sor kerül: csütörtök este televíziós vitában csap össze a jelenlegi miniszterelnök, Leo Varadkar és a Sinn Féin vezetője, Mary Lou Mc Donald.

Az ír közszolgálati televízió korábban nem akart teret adni a szélsőségesnek ítélt Mc Donaldnak, aki egyébként jelenleg a legnépszerűbb politikus az országban, de a tegnapi döntésük alapján meg fogják rendezni a vitát.

(A kép forrása: abc.net.au)

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I hate liberals
2020. február 17. 01:49
Ez a Sinn Féin mitől jó párt? Abortuszpártiság, melegházasság, migráció támogatása a programjuk nekik is, a kurucon legalábbis ezt olvastam. Ha ez igaz, akkor mi értelme jobboldaliaknak rájuk szavazni?
Coccothraustes
2020. február 04. 23:34
Terrorszervezet
Hóvirágcsempész
2020. február 04. 18:28
Hajrá Írország !!!! Utálatos , hogy a kurva britek miatt ketté van szakadva ez gyönyörű ország .
Akitlosz
2020. február 04. 13:52
Írországban nem írül lenne célszerű beszélni? Minek Írországnak függetlenség, ha önként is inkább angolul beszél a saját nyelve helyett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!