Rekord összegű adományt gyűjtött kampányára Bernie Sanders

2020. január 02. 21:01

A közvélemény-kutatások szerint jelenleg a legesélyesebb elnökjelölt, Joe Biden még nem hozta nyilvánosságra a 2019 utolsó negyedévében összegyűlt kampányadományok összegét.

2020. január 02. 21:01

Az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó vermonti szenátor csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy az év utolsó három hónapjában több mint 34.5 millió dollárnyi adomány érkezett kampányának számlájára. Több mint ötmillió dollár egyéni és kis összegű adományokból, 1.8 millió dollár pedig 18-20 dolláros felajánlásokból gyűlt össze.

A magát demokratikus szocialistának valló politikus rendelkezésére álló kampányösszeg így összesen 96 millió dollárra nőtt, s ezzel kiemelkedik pártbeli vetélytársai közül.  A közvélemény-kutatások szerint jelenleg a legesélyesebb elnökjelölt, Joe Biden, valamint a nézeteiben Sandershez legközelebb álló Elizabeth Warren massachusettsi szenátor ugyanakkor még nem hozta nyilvánosságra a 2019 utolsó negyedévében összegyűlt kampányadományok összegét.

Csütörtökön Pete Buttigieg, az indianai South Bend városka volt polgármestere és Tulsi Gabbard, hawaii képviselőnő kampánycsapata hozta nyilvánosságra az utolsó negyedévben felajánlott összegek nagyságát. Buttigieg kampányára 24.7 millió, Gabbard választási hadjáratára pedig 3.4 millió dollár érkezett a tavalyi év utolsó három hónapjában.

Bernie Sanders munkatársai a rekord összegű felajánlások után azzal érvelnek, hogy a nagy támogatottságot élvező szenátor a legalkalmasabb arra, hogy sikeres vetélytársa legyen Donald Trump elnöknek. Faiz Shakir, a Sanders-kampány menedzsere csütörtökön közleményt adott ki, amelyben leszögezte: a vermonti szenátor „nap, mint nap bizonyítja, hogy az amerikai dolgozók készen állnak teljes mértékben támogatni azt a jelöltet, aki kiáll mellettük és szembeszáll a legnagyobb vállalatokkal és a gazdagokkal”. A kampánymenedzser hangsúlyozta azt is, hogy „a 18 dolláros kampányadományok politikai forradalmat teremtenek, és Bernie pontosan ezért fog győzedelmeskedni”.

Sanders kampánya közölte azt is, hogy egyedül a 2019-es év utolsó napján 40 ezer új támogatótól érkezett anyagi hozzájárulás. Az év utolsó negyedében pedig összesen 300 ezer új támogató fizetett be kisebb összegeket a kampányra. Elsöprő többségük tanár és alkalmazott volt.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. január 04. 17:58
hát Sanders elvtárs zsidó,.és ez sok mindent megmagyaráz. "...A jelenség érdekessége, hogy a zsidó donorok azon része sem támogatja Trumpot, aki egyébként a Republikánus Pártra szavazna – bár ők nincsenek túl sokan, hiszen az amerikai zsidók a Demokrata párt egyik legnépesebb szavazótáborát jelentik.... Az amerikai zsidók 76 százaléka támogatja jelenleg a Demokrata Pártot – derült ki a Global Jewish Advocacy (AJC) felméréséből..... Az Egyesült Államok népességének ugyan csak két százalékát teszik aki a zsidó származású szavazók, a támogatásokból viszont olyan nagy részesedésük van, hogy nagyobb hatással lehet az ő megingásuk, mint a szavazatok irányultsága..." no és mi ebben az érdekesség?
szodabár
2020. január 04. 14:48
Nevetséges, demokratikus szocialista, a legjólétibb kapitalista államban Így könnyű, soha egy percig sem élvezte a szocialista nyomort
Pikkelő
2020. január 03. 20:27
Szerintem a republikánusok adták össze, mert ő a a nekik legjobb kihívó, feltéve ha megéri a választást.
fogas paduc
2020. január 03. 10:22
A pénz nem csak beszél......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!