Ellenál az EPP, hogy új LIBE-misszió érkezzen Magyarországra

2020. január 22. 08:00

Gwendoline Delbos-Corfield, a LIBE tagja már tavaly decemberben közölte a Mandinerrel, hogy új küldöttséget akarnak Magyarországra küldeni.

2020. január 22. 08:00

Az Európai Néppárt (EPP) szakmai koordinátora ellenezte, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi szakbizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációt küldjön Magyarországra – tudta meg a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója.

­Információija szerint míg az uniós döntéshozó testület baloldali és zöldpártjai erősen küzdenek érte, hogy mielőbb vizsgálódhassanak hazánkban, a néppárt teljességgel indokolatlannak tartja az utat. Annál is inkább, mert úgynevezett kvótán felüli, azaz extra, eddig be nem tervezett misszióról lenne szó.

Mint írják, az új LIBE-delegációról az EP-elnökök értekezlete formációja (a képviselőcsoportok vezetői és a parlament elnöke) hozza majd meg a végső döntést a magyarországi útról. Ismeretes, már tavaly decemberben kiderült, hogy a LIBE új delegációt küldene Magyarországra, hogy a Sargentini-jelentés óta eltelt változásokat megismerjék.

(Mandiner)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 12:03
M︆︆︆︆o︆︆o︆X︆︆i︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
hátakkor
2020. január 22. 11:34
Itt fognak dekkolni hogy van-e a Szargentini jelentésben megírt paramilitáris egységek masírozása cigánytanyákon?
airmax
2020. január 22. 11:33
Viszont van új fejlemény ÁLLÍTÓLAG... NEM ZÁRJÁK KI A FIDESZT, DE MINDADDIG FEL LESZ FÜGGESZTVE A TAGSÁGA, AMÍG NYILVÁNOSAN NEM VÁLTOZTAT AZ IRÁNYVONALÁN. Addig, amíg ez nem történik meg, addig nem tölthetnek be fideszesek vezető tisztségeket az Európai Néppártban, Orbán Viktort sem hívják meg az uniós csúcstalálkozókat megelőző néppárti kormányfői egyeztetésekre, de közben a Fidesz továbbra is szavazhat az Európai Parlamentben a néppárti frakció tagjaként az aktuális kérdésekben. Lefordítva kellenek a fidesz szavazatok, de mindentől meg vannak fosztva... No ez akkor az utolsó jelzés arra, hogy fel kell állni az asztaltól...
certus
2020. január 22. 11:31
A legutóbbi vitanap is csak egy deal eredménye volt. Egy másik téma napirendre vételéért harcolták ki balról, hogy hisztizhessenek egyet Magyarország kapcsán. Meg is látszott a kongó üléstermen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!