A Velencei Bizottságnak továbbra sem tetszik a lengyel bírósági reform

2020. január 16. 14:46

Az Európa Tanács szervezete szerint az egyes tervezett törvénymódosítások tovább gyengítenék a lengyel igazságügyi rendszert.

2020. január 16. 14:46

A lengyel szenátusban minap vitára bocsátott, a bíróságokról szóló törvénymódosítások elutasítását javasolta csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében a 47 országot tömörítő Európa Tanács szakértői testülete, a Velencei Bizottság – közölte a lengyel média.

Az ellenzéki többségű felsőház elnöke, Tomasz Grodzki kérésére készített, sürgősségi eljárásban kiadott, nem kötelező érvényű állásfoglalás szerint egyes tervezett törvénymódosításokat a lengyel igazságügyi rendszer „további gyengítésének lehet tekinteni”.

Az alsóházban, a szejmben – ahol a kormánypárt van többségben – tavaly decemberben megszavazott tervezet fegyelmi intézkedéseket tenne lehetővé a politikai tevékenységet folytató, illetve kollégáik legitimitását megkérdőjelező bírák esetében. E módosítások helyett „más megoldásokat kell találni” – javasolta a Velencei Bizottság.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enacen
2020. január 19. 09:18
M︆︆o︆︆o︆X︆︆︆︆︆i︆︆.︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
sweetoxak
2020. január 19. 04:19
M︆o︆︆o︆X︆︆︆i︆︆.︆︆n︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
vabihedd
2020. január 18. 18:14
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆X︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
prokerac
2020. január 18. 13:33
M︆︆︆︆︆o︆o︆︆︆X︆︆i︆︆.︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!