Korrupció a Balkánon: kerülgetjük a lényeget

2019. november 15. 15:19

Amíg a hosszú távú politikai perspektívát felülírja a rövid távú érdek, a status quo megmarad, a korrupció stagnálni fog és továbbra is gátja lesz annak, hogy ezek az országok fejlődjenek és teljesítsék az állampolgáraik elvárásait.

2019. november 15. 15:19
Marin Mrčela

„Az évek elmúltával is magas maradt a valós és becsült korrupciós szint Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Montenegróban, Észak-Macedóniában és Szerbiában.  A korrupció még mindig az egyik legfontosabb probléma ezekben az országokban.”

„Amíg a hosszú távú politikai perspektívát felülírja a rövid távú érdek, a status quo megmarad, a korrupció stagnálni fog és továbbra is gátja lesz annak, hogy ezek az országok fejlődjenek és teljesítsék az állampolgáraik elvárásait.

A GRECO által vizsgált területeken azért kellenek reformok, (…) hogy az az emberek előnyére szolgáljon; hogy javítsa a mindennapi életüket, hogy növelje a bizalmat az intézményekben és a jogállami értékekben. A nap végén az intézmények az emberekért vannak, nem pedig egy szűk csoportért. ”
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!