Utolsó fillérjét is a merénylők családtagjainak adná Abbász

2019. szeptember 28. 14:44

Felszólalt a Palesztin Hatóság elnöke az ENSZ idei közgyűlésén.

2019. szeptember 28. 14:44

Ha mindössze csak egy fillérem lenne, azt is a mártírok, a bebörtönzöttek és a hősök családjainak adnám — mondta tapssal jutalmazott beszédében Mahmud Abbász New Yorkban, a világszervezet közgyűlésén. A Ynet nyomán a Neokohn számolt be az ülésről: mint írják, a Palesztin Hatóság (PA) elnöke ezzel azt fejezte ki, ami ott eddig is gyakorlat volt, azaz hogy továbbra is meg akarnak emlékezni azokról a fegyveresekről, akik izraeli állampolgárok ellen követneek el gyilkos merényleteket, és továbbra is fizetnek a „mártírok” családtagjainak.

A palesztinok egyébként más módon is ápolják az izraeliek ellen fegyvert fogok emlékét: Ciszjordánia területén mintegy száz közterület és intézmény viseli terroristák nevét – írja pénteki írásában a portál.

Kháled Názzál például, aki az észak-izraeli Máálotban 22 gyermeket és 4 felnőttet mészárolt le, szintén kiérdemelte ezt az elismerést és tér viseli a nevét Dzseninben. Az izraeli hadsereg egyszer már eltávolította a téren álló emlékművet, de a Máhmud Ábbász vezette PFSZ (Fatah) visszaállította, és Ramallahban is emlékhelyet alakítottak ki a tiszteletére.

Korábban izraeli politikusok kifejtették: nem hajlandóak további anyagi juttatásban részesíteni a palesztinokat, amennyiben azok vezetői — egy gazdasági megállapodás szerint a palesztinoknak jogszerűen járó — izraeli juttatásokból továbbra is olyanoknak adnak pénzt, akik civilek meggyilkolásával vádolt terroristák rokonai.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!