Kudarcba fulladt Sanchez kormányalakítási kísérlete Spanyolországban

2019. szeptember 17. 21:47

VI. Fülöp nem bízta meg kormányalakítással a szocialista miniszterelnököt, így új választásokat kell majd tartani Spanyolországban.

2019. szeptember 17. 21:47

Hónapokig tartó tárgyalássorozat után kudarcot vallott Pedro Sanchez kormányalakítási kísérlete Spanyolországban – írja a Welt. A jelenleg hivatalban lévő szocialista kormányfő nem élvezi az uralkodó, VI. Fülöp bizalmát. 

VI. Fülöp azután döntött úgy, hogy nem bízza meg Sanchezt a kormányalakítással, hogy hosszan egyeztetett más pártok vezetőivel, illetve Sancheznek nem sikerült elegendő támogatást szereznie a többi párttól. Ennek megfelelően új választásokat tartanak majd Spanyolországban, amelynek dátumát november 10-ére tűzték ki. 

A legutóbbi, áprilisban tartott választásokat megnyerték ugyan a szocialisták, de a katalán függetlenség és a széttöredezett pártrendszer okozta feszültségek jóformán ellehetetlenítették a koalícióépítést. 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2019. szeptember 18. 07:27
Van remény egy jobboldali fordulatra?
Fehér Ernő
2019. szeptember 18. 06:16
Ezen ügyködik az EP-be Whiszkis Csecsö Fecike csatakancája
adonyi29
2019. szeptember 18. 00:48
Azt magyarázza el valaki, hogy ez a pancser ezek után hogy volt képes top EUs állást gründolni a sameszának?! Úgy lett spanyol a főképviselő, hogy ezek szerint nem volt kormány... Ez telibevert demokratikus....
Kvasztics Fedor
2019. szeptember 17. 22:43
Ezt a káoszt szeretnék nálunk is megvalósítani. Gyurcsány ki is mondta a 2018-as választások előtt, ha az ellenzék győz, káosz lesz. Most pedig, ahol megnyernek egy jelentősebb önkormányzatot, szintén is ez várható. Márki-Zay mintájára megszűnik a település érdekében végzett munka és mindent az országos politikai szerepre összpontosítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!