Elköltöztetik Francisco Franco sírját

2019. szeptember 24. 12:09

A spanyol legfelsőbb bíróság jóváhagyta a néhai diktátor sírjának áthelyezését.

2019. szeptember 24. 12:09

A spanyol legfelsőbb bíróság jóváhagyta kedden, hogy áthelyezzék a néhai diktátor, Francisco Franco tábornok (1892-1975) sírját máshová a Madrid melletti Elesettek Völgyében található bazilikából.

Az exhumálást februárban rendelte el a spanyol kormány, de Franco leszármazottai a bírósághoz fordultak, amely júniusban átmeneti intézkedésként felfüggesztette a síráthelyezés végrehajtását.

A spanyol kormány egyik fő érve az exhumálás mellett az volt, hogy egy demokratikus országban nem őrizheti mauzóleum egy diktátor emlékét.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drágha Márió
2019. szeptember 24. 13:52
Francisco Franco volt a 20. század legfrankóbb, legsikeresebb fasiszta vezetője. Az '56-os forradalmunk híre az antikomcsi tábornokot arra késztette, hogy önkéntesekből álló hadsereget állítson fel a magyar szabadságharcosok megsegítésére, de a SZER-en keresztül a pesti srácokat s lányokat kitartásra buzdító Uncle Sam frankón lenyomta Francót...
olajfa1
2019. szeptember 24. 12:21
Ki határozza meg azt hogy ki a "diktátor" és ki nem? Csak nem az "újságírók" akik kikiáltják magukat a "nép"-nek???...
3M..
2019. szeptember 24. 12:12
Spanyolország is a kegyeletsértők útján. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!