Európában terjeszkedik a Muszlim Testvériség

2019. május 09. 22:39

„Puha” eszközökkel tör utat magának az iszlamizáció Európában.

2019. május 09. 22:39

A Migrációkutató Intézet legújabb tanulmánya szerint az európai iszlamizáció zászlóshajói nem a szélsőséges szervezetek, hanem a magukat mérsékeltként feltüntető iszlamista mozgalmak. Ilyen a Muszlim Testvériség is, amely  több száz mecsetet és szövetséget működtet Franciaországban és Németországban is, de az Európai Unió szinte minden országában aktív.

A tanulmány szerint a nyers és egyértelmű módszerek helyett a szervezet az oktatásban, a halal élelmiszerkereskedelemben és divatiparban, valamint a vallásjogi szakvéleményeket kínáló internetes portálok működtetésében tett szert szinte monopol helyzetre. Többek között weboldalakat is üzemeltetnek, amelyeken konzervatív szellemben adnak tanácsot a nyugaton élő muszlimok aggályaira, illetve a fiatalok körében is erősítik a vallási tudatosságot.

A Migrációkutató Intézet írása bemutatja a Testvériség európai stratégiáját, amelynek fő anyagi támogatói a szélsőséges vallási ideológiát hirdető Öböl-államok. Az iszlamofóbia ellen harcoló szervezetek, például a franciaországi „Iszalmofóbia ellenes tanács” (CCIF) is a Muszlim Testvériség befolyása alatt áll. Annak ellenére, hogy a szervezet militáns és kirekesztő, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától 35 000 eurót kapott, de 2013-ban az Európai Bizottság is részt vett a működésük finanszírozásában. A Muszlim Testvériség európai fiókszervezetei részben önállóak, de illeszkednek a nemzetközi Testvériség ideológiájához és politikájához, amelynek központjai felügyelik az európai csoportokat.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2019. május 10. 09:53
A Muszlim Testvériség eredeti alapítójának ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Haszan_al-Banna ) az unokája az "euroiszlám" kitalálója és fő terjesztője. ( http://napimigrans.info/wp-content/uploads/2018/02/Islamic-Studies-Oxford-Professor-Tariq-Ramadan-e1509467834612.jpg ) Bár kicsit hosszú cikk, de érdemes elolvasni: https://www.magyaridok.hu/lugas/lugas-kulpolitika/szerecsenmosdatas-2794743/
VakzKommondor
2019. május 10. 07:20
Ha mindenki az iszlámokat fogja utálni ki marad aki a zsidókat utálja?? Nem lesz ez így jó nertársak. A vallások rombolják le a világot Ez a helyzet
KTAA
2019. május 10. 06:16
A tegnap esti Háttérképben megtudhattuk, hogy mi lesz. De ezt itt már sokan tudjuk rég.
öszödibeszéd
2019. május 10. 06:10
Tessék? Soros basa a "nyílt" (???) társadalmak mellett a zártakat is támogatja!? Egek! + Ajvé! Mert mi nyíltság rejlik az Iszlám Testvériségben, Gyugyu bá? Jól bevásároltak magácskánál fegyverekből? Mert az ilyen álpopuláris színjátékok, donációk mögött frankón tisztára moshatóak a piszkos pénzek, bevételek, misztör. Vagy bekattant a vén szélhámos és szulejmánnak képzeli magát. Nem nyugszik, amíg ki nem tör a harmadik világháború...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!