Ecuador kivizsgálná Julian Assange-et

2019. április 08. 22:55

Az ecuadori elnök szerint Assange megszegte a menedékkérelemmel járó feltételeket.

2019. április 08. 22:55

Ecuador fenntartja a jogát arra, hogy kivizsgálja Julian Assange-et, a WikiLeaks alapítóját, mert állítólag személyes információkat szivárogtatott ki Lenín Moreno elnökről – írja a euronews.

Assange, ecuadori állampolgárként, közel hét éve él az ország londoni követségén. Moreno szerint Assange megszegte a menedékkérelemmel járó feltételeket, de nem tervezik kiutasítani a követségről. Az ecuadori kormány jelezte az ENSZ felé, hogy a WikiLeaksnek köze lehet a Moreno családról kiszivárgott személyes adatokhoz.

Az eljárás az ENSZ által folytatott nyomozástól függetlenül fog zajlani. Assange ügyvédje kérte a kormányt, hogy tisztázzák, fel szeretnék-e függeszteni védence menedékjogát. José Valencia külügyminiszter nyitva hagyta a kérdést.

Assange 2012 óta tartózkodik a követségen, hogy elkerülje a kiadatást Svédországnak, ahol nemi erőszakkal gyanúsították. Ezt a vádat azóta ejtették, de az Egyesült Államoknak való kiadatás elkerülése végett maradt a követségen. Az USA-ban azóta is nyomozás folyik a WikiLeaks ügyében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!