Szijjártó: Növelni kell Jordánia európai uniós támogatását

2019. március 20. 13:34

A menekültügyi kérdés kezelésében segíteni kell Jordániát – jelentette ki Szijjártó Péter ammáni sajtótájékoztatóján szerdán.

2019. március 20. 13:34

Növelni kell a Jordániának juttatott európai uniós támogatások mértékét a menekültügyi kérdés kezelése érdekében – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ammáni sajtótájékoztatóján szerdán.

„Ha Jordánia nem képes megbirkózni a menekültkérdés jelentette kihívással, akkor százezrek kelnek majd útra Európa felé, további feszültségeket keltve az Európai Unióban, amit szeretnénk elkerülni" – mondta a miniszter, hangsúlyozva, hogy Magyarország nagyon nagyra értékeli Ammán erőfeszítéseit, hogy befogadta a menekülteket a környező, háború dúlta térségekből.

Emellett a miniszter az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint azt is leszögezte, hogy az Európai Uniónak szabadkereskedelmi megállapodást kell kötnie Jordániával, hogy a termékek és szolgáltatások akadálytalanul eljuthassanak az európai piacra.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!