Már nem büntethető a homoszexualitás Angolában

2019. január 26. 12:50

Az előző büntetőtörvénykönyv három évig terjedő kényszermunkával büntette azokat, akik „természetellenes cselekményeket” gyakoroltak.

2019. január 26. 12:50

Az egyetlen angolai LMBTI-szervezet, az Írisz Szövetség pénteken üdvözölte, hogy a dél-közép afrikai ország parlamentje által a héten elfogadott új büntető törvénykönyv már nem tartalmazza az azonos nemű emberek közötti kapcsolatok büntethetőségét.

Még sok tennivalónk van, de fontos, hogy megünnepeljünk minden egyes eredményt, és ez csak az egyike az elkövetkezendőknek – írta Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében az Írisz Szövetség LMBTI-szervezet (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és interszexuálisok).

Az előző angolai büntetőtörvénykönyv 1886 óta volt érvényben, és azt követően sem változtatták meg, hogy az afrikai ország 1975-ben elnyerte függetlenségét Portugáliától. 

Az előző büntetőtörvénykönyv – a homoszexualitásra utalva – még tartalmazott olyan büntetési tételeket, amelyek hat hónaptól három évig terjedő kényszermunkával büntette azokat, akik „természetellenes cselekményeket” gyakoroltak. Számos afrikai ország törvénye alkalmazza e kifejezést az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatok bűncselekményekké nyilvánításához.

Az angolai parlament szerdán fogadta el az ország új büntetőtörvénykönyvét, amely azonkívül, hogy nem tartalmaz büntetési tételt a homoszexualitás büntetésére, bizonyos esetekben pedig az abortuszra sem.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2019. január 28. 18:46
Agyoncsapkodták mindet.
Tehetős Totó
2019. január 26. 17:32
Az angolák nemi élete mglehetősen sikamlós.
VakzKommondor
2019. január 26. 14:13
Na végre Szajer es a kocsis ide is utazhat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!