Die Presse: Növekszik a Muszlim Testvériség befolyása Ausztriában

2018. december 03. 12:14

Egy radikalizmus-kutató szerint muszlim vallási kérdésekben a Muszlim Testvériség hivatalosan is az ausztriai kormány első számú tárgyalópartnerévé válhat.

2018. december 03. 12:14

Növekszik a Muszlim Testvériség ausztriai befolyása – írja pénteki cikkében a Die Presse.

A George Washington Egyetem radikalizmus-kutatója, Lorenzo Vidino nyilatkozott az osztrák napilapnak, aki szerint a muszlim vallási kérdések esetében a Muszlim Testvériség nemcsak de facto, hanem hivatalosan is az ausztriai kormány első számú tárgyalópartnerévé fog válni.

E jelenség kialakulását a szakértő szerint a szervezet által régóta előkészített infrastruktúra tette lehetővé, mely révén sikerült kapcsolatot teremtenie a különböző társadalmi és vallási szervezetekkel, az oktatási intézményekkel, valamint vállalkozásokkal.

Az elmúlt tizenöt évben megduplázódott a muszlimok száma Ausztriában, egyes forgatókönyvek szerint 2046-ra Bécs lakosságának akár harminc százaléka is muszlim lehet.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toledo
2018. december 04. 03:04
Szegény sógorok! Bizton haladnak affelé, mikor ez a társaság már nem tárgyalópartnerük lesz, hanem a kormányuk.
luisbathhelena
2018. december 03. 13:52
Majd a becsi CEU genderszak nagy siker lesz a Muszlim Testverisegnel . Mit mondjak, mint amikor a kuktat folteszik a tűzre, de a túlnyomás kiegyenlitot gondosan lehegesztik. Ebbol csakis robbanas lehet, csak az ideje kérdéses...
zakar zoltán béla
2018. december 03. 13:22
pállendvaitkérdeztékmár-standardakútfi
llnnhegyi
2018. december 03. 13:19
A CEU nem véletlenül megy oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!