Megvertek iskolatársai egy fiút, amiért Trumpnak hívják

2018. december 21. 13:47

A megoldás végül a névváltoztatás lett.

2018. december 21. 13:47

A NBC News adja hírül, hogy egy delaware-i kisfiút, Joshua Trumpot bántalmaztak az iskolatársai a vezetékneve miatt.

A 11 éves fiú édesanyja, Megan Trump Berto egy facebookos beszélgetésben közölte: Joshuát az iskolabuszon ütlegelték és szekálták a társai. A fiú azt mondta anyjának, gyűlöli magát, és folyton szomorú. Másnap az iskola igazgatója beszélt a szülővel, és megállapodtak abban, hogy Joshua ezentúl más iskolabuszon utazik majd. Az igazgató elárulta: a fiút már korábban, egy másik iskolában is bántották a neve miatt, ezért az új tanévben a tanárai csak Joshua T.-ként hivatkoztak rá, ám a múlt héten elszabadultak az indulatok, Joshuát egy testnevelésórán és az iskolabuszon is megverték.

Az igazgató bejelentette: az iskolai adatbázisban Joshua Bertóra változtatják a fiú nevét, hogy az iskola minden alkalmazottja ezen a néven szólítsa őt ezentúl.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. december 22. 11:52
Milyen demokratikus magatartás. Isten áldja Amerikát!
héttörpe
2018. december 22. 10:21
éppen tegnap olvastam az indexen (le kellene szokni róla, de olyan mint bármely rossz szokás) , hogy Obamáné egy beszélgetésen megjelent egy csillámcsizmában, ami, hát legalábbis itt felénk magával vonja a tízeurós kurva kifejezést, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy néger nemtudomka, azaz Natasha Rotwell színésznő a következőt írta: "Hé, Donald Trump! Michelle Obama csizmája is csak szeretnél lenni, de csak egy darab szemét vagy." Én ezért abszolút nem csodálkozom rajta, hogy szegény gyereket ütik a neve miatt. Magyarországon sem szerencsés most az Orbán név, mert a toleráns balos fasiszta disznók pont ugyanazzal a hévvel képesek ilyenbe belekötni, mint amerikai selejttársaik.
teljesenertelmetlen
2018. december 22. 08:50
Liberalizmus! Demokrácia! Egyenlőség! Tolerancia! Te is más vagy - te sem vagy más! Elfogadás! Emberi jogok! Diszkrimináció mentesség!
IV. Fawkes
2018. december 22. 08:31
Vicces lenne, ha ez a szegény Józsué még fekete gyerek is lenne :-) Új sofőr vezeti az iskolabuszt. Az első napon kijelenti a gyerekeknek, hogy nála nincs rasszizmus, nincs négerezés-fehérezés, mindenki legyen mondjuk kék, a szabadság és a demokrácia jegyében. Úgyhogy gyerekek most szépen szálljatok fel, világoskékek előre, sötétkékek hátra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!