Brutális rablás egy bécsi templomban, több szerzetes súlyosan megsérült

2018. december 27. 18:51

A hírek szerint lövöldözés is volt a templomban. A tettesek órákon át tartottak fogva szerzeteseket, többeket kiraboltak, majd elmenekültek.

2018. december 27. 18:51

Többen megsérültek egy bécsi templomban elkövetett rablásban csütörtökön.

A rablást két ismeretlen tettes követte el egy templomban Bécs Floridsdorf nevű kerületében a délutáni órákban – közölte az osztrák főváros rendőrsége. Az elkövetők több embert kiraboltak, majd elmenekültek a helyszínről.  A tettesek után nagyszabású hajtóvadászatot indítottak.

Osztrák sajtójelentések szerint legkevesebb öt szerzetes megsérült, néhányan súlyosan. A Kronen Zeitung című osztrák napilap szerint a templomban lövöldözés is volt.  A helyszínre kiérkeztek a Cobra és a Wega nevű osztrák különleges egységek alakulatai is, a Cobra egyik helikoptere pedig a városrész felett körözött.

A Kronen Zeitung arról írt, hogy a két tettes több órán át tartotta fogva a szerzeteseket, mielőtt elmenekültek volna.

(MTI)

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HrMees
2018. december 28. 13:32
Bécs volt olyan szíves és befogadta a CEU-t, mi viszonoznánk azzal, hogy szívesen látjuk nálunk, a biztonságos Budapesten a Testvéreket...
Peter8811
2018. december 28. 08:11
Komjáthy, Csak fiataloknak, a kiscsoportosok még hisznek a meséiben a nagycsoportosok már azt is tudják hogy, hogy született Komjáthy. A papa a temető falára verte ki a nap kikeltette azért ilyen szellemes Komjáthy elvtárs.
Zsusztina
2018. december 28. 08:03
"Aus dem Safe wurde auch eine Pistole vom Kaliber 9mm entwendet" Érdekes, hogy a mackóból elvittek egy pisztolyt is.
Zsusztina
2018. december 28. 07:54
Egy rendőr látta az egyik támadót: sötét haja volt. Idegen akcentussal beszélt. https://www.krone.at/1833552 Halovány vígasz, de Bécsben legalább még nem robbantanak. Még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!