Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Pornóügyvéddel és újabb szexuális zaklatási váddal mennek neki a demokraták Trump bírójelöltjének

2018. szeptember 27. 11:49

Újabb, immár a harmadik szexuális visszaélési ügybe próbálják keverni az elkeseredett demokraták Donald Trump bírójelöltjét, Brett Kavanaugh-t, akinek első vádlóját ma hallgatja meg a szenátus jogi bizottsága. A testület pénteken szavaz a bírójelöltről, amit a demokraták mindenképp megpróbálnak megakadályozni. Az új vádló ügyvédje pornószínésznőt is védett már.

2018. szeptember 27. 11:49

„Minél tovább hagyjuk, hogy a demokraták húzzák a folyamatot, annál több nőt készítenek fel rá, hogy emlékezzen arra: Kavanaugh molesztálta őt” – nyilatkozta egy republikánus szenátusi munkatárs a The Atlantic újságírójának nemrég azzal kapcsolatban, hogy Brett Kavanaugh ellen, aki Donald Trump jelöltje az amerikai Legfelsőbb Bíróság megüresedett posztjára, már két szexuális visszaéléssel kapcsolatos ügyet is felhoztak tinédzserkorából, habár mindkettő vád igen gyenge lábakon áll.

És lőn. Most a demokraták előálltak egy harmadik üggyel is a BBC szerint, alighanem azért, hogy mindenképpen megpróbálják elhalasztani a jelöltről való pénteki szavazást a szenátus jogi bizottságában, majd a teljes szenátusban, illetve megpróbáljanak egy hosszú FBI-nyomozást kierőszakolni. 

 

Az új „tanú”, Julie Swetnick azt állítja, hogy Kavanaugh a nyolcvanas években számos házibuliban részt vett, ahol leitta magát, és barátaival lányokat is leitattak, hogy utána azok ne tudjanak nemet mondani, maga Kavanaugh is számos lányt próbált a magáévá tenni. Ő maga, Swetnick áldozata volt egy csoportos nemi erőszaknak 1982-ben egy olyan házibuliban, amin jelen volt Kavanaugh is. 

Swetnick ügyvédje ráadásul az a Michael Avenatti, aki egyrészt korábban bejelentette, hogy indulna a demokrata elnökjelöltségért 2020-ban, másrészt egyik védence az a Stormy Daniels pornószínésznő, aki azt állítja, volt afférja Donald Trumppal. 


Michael Avenatti

A jogi bizottság 21 tagjából a tíz demokrata felszólította Trumpot a jelölt azonnali visszavonására, a Fehér Ház azonban közzétett egy levelet, amelyben Kavanaugh hatvan iskolatársa utasítja vissza Swetnick vádjait.

Kavanaugh közölte, még csak nem is ismeri Swetnicket, és az általa emlegetett parti sosem történt meg.

Swetnick előző munkáltatóját beperelte szexuális zaklatásért, és akkor az az ügyvédi iroda védte, amelynek az a Debra Katz volt a tulajdonosa, aki most Fordot védi. Swetnick volt barátja, Richard Vinneccy pedig azt mondja, a hölgy teljesen megbízhatatlan, zaklatta őt négy éves kapcsolatuk vége után, még azután is, hogy Vinneccy családot alapított. Vinneccy egyébként demokrata szavazó.

A demokraták mindenképp megpróbálják elhalasztani a bírójelöltről való szavazást, mert azt remélik, a novemberi szenátusi választásokon többségbe kerülnek a testületben, és ejthetik Trump bírójelöltjét, akit ha megszavaz a szenátus, akkor egyértelmű jobboldali többség lesz a Legfelsőbb Bíróságon.

„Minden eszközzel, amivel tudom, akadályozni fogom Kavanaugh jelölését, és remélem, hogy egy pártok feletti többség is ezt fogja tenni. Egyszerűen túl nagy a tét” – írta Twitterén Chuck Schumer, az amerikai szenátus kisebbségi, demokrata párti frakciójának vezetője azután, hogy Trump bejelentette Kavanaugh jelölését nyáron. 


Brett Kavanaugh és Donald Trump

Kavanaugh ellen szeptember közepi szenátusi meghallgatása közben hozták fel az első zaklatási vádat. Christine Blasey Ford, a Palo Alto Egyetem pszichológus professzora, Trump-ellenes, demokrata aktivista vádjai segítségével elérték, hogy a szenátus jogi bizottsága nem szeptember 20-án szavazott  Kavanaughról, majd Ford eredetileg 24-re tervezett meghallgatása előtt egy nappal, 23-án előálltak egy másik, állítólagos áldozattal, Deborah Ramirezzel. Ford meghallgatása végül 27-én, azaz ma lesz, de miután a szenátus republikánus többségének vezetője, Mitch McConnell bejelentette, hogy pénteken mindenképp szavaz a a jogi bizottság, bármi lesz is a csütörtöki meghallgatás és szembesítés eredménye, a demokraták előálltak a mostani, harmadik vádlóval az ellen a Kavanaugh ellen, aki a fotók alapján inkább visszafogott, gátlásos tinédzser lehetett.

A demokraták valószínűleg azért is bosszút akarnak állni Kavanaugh-n, mert ő volt az egyik szerzője a Bill Clinton demokrata elnök eltávolítását javasló Starr-jelentésnek a Monica Lewinsky-ügy kapcsán.

Frissítés: A Daily Wire arról ír, még egy negyedik, komoly, névtelen feljelentés is érkezett Kavanaugh ellen egy republkánus szenátorhoz, amire Kavanaugh azzal reagált: „Egy névtelen levéllel van dolgunk, egy ismeretlen személytől és egy ismeretlen barátról. Ez nevetséges.Teljes homályzóna. És nem, sosem tettem ilyet.”

Közben a szenátus jogi bizottságánál jelentkezett két férfi, akik azt állítják, ők molesztálták Fordot azon a bizonyos házibulin, nem Kavanaugh.

A Kavanugh-ügyről átfogó jelleggel, a vádak megalapozatlanságáról és a demokraták céljairól itt írtunk részletesen.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2018. szeptember 30. 10:15
hogy a picsába lehet "leitatni" egy nőt az akarata ellenére? mindig elétesznek egy pohárral és ő mindig megissza?
Akitlosz
2018. szeptember 28. 04:14
Mi az a "pornóügyvéd"? A mandineres címadó ember már megint részeg.
fogas paduc
2018. szeptember 27. 15:04
Mi az a " pornóügyvéd?" - olyan pornósztár, aki mádosállásban ügyvédkedik? Vagy a bíróságon pornón sexuális életet él?
fogas paduc
2018. szeptember 27. 15:02
Sok pénzért sok mindenre tudok emlékezni. Még több pénzért még többre. Olyanra is, ami meg sem történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!